KRAJ: / U blijedom izdanju Dinamu minimalna pobjeda

Nakon što u prvom susretu pobijedili u Finskoj HJK sa 2:1 nogometaši Dinama širok su si otvorili vrata četvrtog pretkola Lige prvaka.

3.8.2011.
19:44
VOYO logo

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 35.000. Sudac: Kristinn Jakobsson (Island) Strijelac : Ibanezm (90.')

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez, Leko, Badelj, Alispahić, Sammir, Beqiraj, Krstanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HJK Helsinki: Wallen, Ring, Rafinha, Sadik, Lindström, Bah, Ojala, Riihilahti, Pukki, Sumusalo, Zeneli Kraj utakmice. Dinamo je protiv HJK-a slavio i u uzvratu i tako potvrdio prolazak u 4. pretkolo Lige prvaka.

90' - GOOOOOOLLLL - Nakon jednog udarca Sammira lopta se odbila do Ibaneza, koji je bez problema odličnim udarcem pogodio za minimalnu pobjedu Dinama i potvrdu prolaska u četvrto pretkolo Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Nevjerojatni promašaj Rukavine. Još jednom je odlično nabacio Vrsaljko, ali Rukavina je reagirao jako loše i propala je velika prilika da Dinamo dođe barem do minimalne pobjede.

83' - Po prvi puta u sezoni u igri je Cufre. U posljednjih 10-ak minuta utakmice umjesto Fatosa Beqiraja u igri je povratnik Cufre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Velika prilika za Tonela. Nakon ubacivanja iz kuta Sammira, lopta je došla do Tonela, ali on je neometan pucao iznad vratiju.

79' - Novi pokušaj Ibaneza iz daljine. Sa gotovo 30 metara još jednom je pucao Ibanez, ali ponovno je bio neprecizan i otišlo je to pored vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Nova izmjena kod Finaca. Umjesto Pukkija posljednih 15 minuta na terenu je Pelvas.

73' - Kovačić zaprijetio vratima Finaca. Najmlađi igrač na terenu odlučio je uzeti stvar u svoje ruke, ali njegov udarac sa 25 metara otišao je pokraj vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Beqiraj glavom pokraj gola. Odlično je nabacio Vrsaljko s desne strane i pogodio u glavu Crnogorca, ali njegov je udarac ponovno otišao pokraj gola.

63' - Finci sve bacaju u napad. Umjesto Riihilahtija u igri je Mannström.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Gledatelji na Maksimiru sve nezadovoljniji. Kako nema naznaka da će se igra Dinama popraviti, gledatelji sve više ističu svoje nezadovoljstvo, te sve više zvižde.

58' - Prva izmjena kod Finaca. Umjesto Zenelija, posljednjih pola sata u igri je Sorsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Jurčić odlučio iz igre izvaditi Krstanovića. U igri je umjesto KrstanovićaAnte Rukavina.

54' - Ibanez pucao pokraj vratiju. Probio je omaleni Argentinac lijevu stranu i okušao udarac, ali otišlo je to daleko od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Požutio Riihilahti. Zbog prekršaja na sredini terena požutio je zadnji vezni finske momčadi, Riihilahti.

49' - Badelj probao iz daljine. Još jednom je iz daljine pokušao kapetan Modrih, ali opet je to bio neprecizan udarac koji je otišao daleko od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugih 45 minuta. Pred Dinamom je još 45 minuta gdje moraju sačuvati prednost iz prve utakmice od 2:1.

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela. Nakon prvih 45 minuta u Maksimiru nema pogodaka, a igrači su ispraćeni zvižducima.

44' - Žvižduci na Maksimiru. Na terenu nema pravih prilika, a čuli su se i prvi zvižduci na Maksimira. Uz to navijačima je počela smetati i kiša koja je počela padati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Sadik zaprijetio Kelave. Nakon ubacivanja s lijeve strane, lopta je preletjela kroz kazneni prostor Modrih i došla do napadača HJK-a. Sadik je pucao, ali na sreću točno u Kelavu.

36' - Beqiraj pogodio vratnicu. Odlično je Sammir dao dubinsku loptu za Vrsaljka, koji se odlučio iz prve ubaciti u kazneni prostor. Do lopte je prvi došao Beqiraj, odlično je pucao, ali je njegov udarac zaustavila vratnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - Dinamu protiv HJK-a prijeti sam jedna opasnost - da skupi žute kartone. Finci su u 30 minuta jednom prešli centar, a kontrolorani nogomet Krune Jurčića pokazuje se kao prava formula zasad. Alispahić je već otpao za prvu utakmicu četvrtog pretkola zbog drugog žutog kartona, a jedini kojima ne prijeti opasnost od neigranja su Kelava, Vida i Sammir.

28' - Sammir loše pucao iz slobodnjaka. Krstanović je uspio izboriti slobodan udarac na 20-ak metara od gola HJK, ali Sammirov udarac otišao je iznad vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' Ring pokosio Kovačića i požutio. Utakmica se zaoštrila, a zbog grubog starta na Kovačiću požutio je Ring.

19' - Ozljeda Alispahića. Nakon jednog opasnog starta na finskog igrača ozljedio se Alispahić, a umjesto njega u igri je Mateo Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' - Požutio Alispahić. Nakon jednog nesmotrenog starta na centru igrališta požutio je Dinamov veznjak, ali se tom prilikom i ozljedio.

13' - Gužva u šesnaestercu Finaca. Nakon udarca iz kuta nastala je gužva u kaznenom prostoru Finaca. Prvo je udarac Tonela uspješno blokirala obrana HJK-a, lopta se odbila do Krstanovića, ali on je pucao pokraj vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' - Badelj podvalio loptu Krstanoviću. Odlično je kapetan Modrih vidio uletavanje Krstanovića iza obrane Finaca, ali je brži od napadača Dinama bio vratar HJK, te je otklonio opasnost.

5'- Alispahić zaprijetio iz slobodnog udarca. Luis Ibanez izborio je slobodan udarac na lijevoj strani Dinamovog napada. Prekid je izveo Alispahić, ali je njegov udarac golman HJK uspio odbiti u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2' - Badelj oprobao udarac. Sammir je podvalio loptu kapetana Modrih, ali njegov udarac sa 20 metara otišao je pokraj gola.

1' - Počela je utakmica na Maksimiru. Početni udarac sa centra izveli su nogometaši Dinama.

Trener ModrihKruno Jurčić najavio kako sigurno neće na Maksimiru jurišati glavom bez obzira, jer ima povoljan rezultat iz prve utakmice, ali je uvjeren kako kvaliteta njegove momčadi mora doći do izražaja, te kako prolazak u četvrto kolo Lige prvaka ne bi trebao doći u pitanje.

Dinamo nema problema s ozljedama pa će na terenu zaigrati ista jedanaestorica koja su započela susret u Helsinkiju. Veliku podršku Modri će imati i od prepunog Maksimira, na kojem se očekuje 35.000 ljudi.

Upravo ova stepenica bila je problem nogometašima Dinama u posljednje dvije sezone, kada su u trećem pretkolu Lige prvaka ispadali od Red Bull Salzburga i Šerifa.

Čak osmorici igrača Dinama prijeti neigranje u sljedećoj europskoj utakmici. Razlog je više nego jasan, žuti kartoni. U dvije utakmice protiv Neftchija i prvom susretu u Finskoj, Modri se nisu štedjeli, a to bi ih sada moglo skupo stajati.

Izuzev Vide, Kelave i Sammira, na Maksimiru se ostatak Dinamova rostera nalazi u velikoj opasnosti. Svaki novi žuti karton značio bi neigranje u prvoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka, naravno, ako se na Maksimiru ne dogodi veliko iznenađenje.

Ukoliko se takvo nešto i dogodi, Zagrepčani bi natjecanje nastavili u 4. pretkolu Europske lige u kojoj bi kazna također bila na snazi.

Jerko Leko je jedan od igrača koji je u stanovitoj opasnosti. Svjestan je vezni igrač Modrih da mu prijeti opasnost, no ipak najavljuje kako se on i njegovi suigrači neće štedjeti.

"Slažem se da ne bi bilo dobro da netko od nas osmorice požuti, ali nećemo se čuvati. Opustimo li se, Finci bi se mogli razmahati, a to može postati neugodno", izjavio je Leko za Sportske novosti, te nadodao:

"Dogovor je izbjeći glupe kartone, a u igri ako bude potrebno, što se može. Bitno je proći dalje, a onda ćemo razmišljati o tome", zaključio je na kraju.

specijal-201102150360004-Dinamo

Vezani članci:

arti-201108030169006 arti-201108020035006 arti-201108020816006 arti-201108020502006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo