KRAJ: / Loš Hajduk pokvario odličan dan naših klubova!

Čak tri hrvatska kluba u prvim će utakmicama Europske lige pokušati ostvariti što bolji rezultat pred uzvrat.

28.7.2011.
20:25
VOYO logo

Stoke on Treng. Stadion: Britannia. Sudac: Babak Rafati.

Strijelac: 1:0 - Walters (3.')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoke City: Begović, Huth, Whelan, Pennant, Jones, Wilson, Shawcross, Walters, Delap, Etherington, Wilkinson

Hajduk: Subašić, Vejić, Andrić, Vukušić, Tomasov, Oremuš, Inoha, Brkljača, Maloča, Lima, Sharbini Kraj utakmice. Hajduk je nastavio svoj loš niz na Otoku i izgubio od Stokea 1:0. Uzvrat je za tjedan dana u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Ljubičiću prilika u posljednjim trenucima. Iz igre je u posljednjim trenucima utakmice izašao Anas Sharbini.

88' - Etherington izašao iz igre. Trener domaćina u posljednjim trenucima utakmice odlučio je dati priliku svojem najmlađem igraču, Ryana Shottonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Ahmad Sharbini u posljednjih pet minuta utakmice. Umjesto Marina Tomasova posljednjih pet minuta susreta igrat će Ahmad Sharbini.

84' - Torcida zapalila baklju. Na tribinama stadiona u Stokeu je i 100-ak navijača Hajduka, a pred sam kraj utakmice odlučili su zapaliti baklju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Dobro ubacivanje Tomasova. Veznjak Bilih dobro je ubacio u kazneni prostor, ali Vejić je bio preagresivan i skrivio je prekršaj u napadu.

75' - Prva zamjena kod domaćina. Umjesto Jermaina Pennanta u igru je posljednjih 15 minuta ušao Whitehead.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Prilika za Inohu. U kaznenom prostoru Stokea u izglednoj prilici našao se Japanac Inoha, ali je promašio cijelu loptu.

70'- Hajduk prijeti iz prekida. Pokušali su Splićani iz prekida, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata Begovića. Udarac Oremuša glavom bio je preslab.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Balakov iz igre izvadio Vukušića. Posljednjih pola sata umjesto Vukušića u igri je Vuković.

60'- Tomasov sa 20 metara pucao u Begovića. Uspio se Marin Tomasov izboriti za udarac sa 20 metara, ali bilo je to slabo i vratar domaćina je uspio to bez problema zaustaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Hajduk znatno bolji u nastavku. Zaigrali su igrači Krasimira Balakova puno bolje u nastavku, ali još uvijek nisu uspjeli složiti suvislu akciju.

49' - Etherington stvara velike probleme Oremušu. Najveće opasnosti po gol Hajduka dolaze sa desne strane obrane. Ovog puta nakon ubačaja Etheringtona uspjela je obrana Hajduka odbiti loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugih 45 minuta. Loptu su s centra izveli igrači Stokea, a promjena u sastavima nema.

Kraj prvog dijela. Nakon prvih 45 minuta Stoke vodi 1:0, a pred Krasimirom Balakovom je da pokuša probuditi igrače Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' - Subašić zaplivao. Nakon ubacivanja rukom iz auta Delapa, Subašić je krivo procijenio jednu loptu, ali na njegovu sreću na drugoj stativi priseban je Vejić i opasnost je otklonjena.

34' - Velika prilika za Stoke!Vejić je faulirao Jonesa, a slobodnjak je izveo Etherington. Opet je pogodio glavu svog napadača - Jones puca u donji lijevi kut, ali Subašić spašava povećanje vodstva domaćih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' - Udarac Hutha blokiran u posljedni trenutak. Nakon udarca iz kuta novu priliku imao je Stoke, ali je udarac braniča Hutha blokiran u posljednji trenutak.

27' - Hajduk uspostavlja ravnotežu. Došli su Splićani do prvog udarca iz kuta, ali obrana Stokea otklonila je opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' - Vukušić prijeti iz daljine. Prvu priliku za Hajduk imao je Vukušić, ali njegov udarac iz daljine otišao je daleko od vratiju.

17' - Jones prijeti Subašiću. Novu priliku za pogodak imali su igrači Stokea, ali udarac Jonesa otišao je pokraj vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' Shawcross pucao iz slobodnjaka. U opasnoj zoni skrivili su igrači Hajduka prekršaj, ali udarac Shawcrossa otišao je pored vratiju.

8'- Poništen gol Stokea. Hajduk se još nije oporavio od početkog šoka, a već je moglo biti 2:0 za Engleze. Na sreću, taj je pogodak poništen zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3' - GOOOOOL za Stoke. Jako je loše počelo za Splićane. Nakon ubačaja s lijeve strane pokraj statične obrane Hajduka pogodio je glavom Walters.

1' Počela je u utakmica u Engleskoj. U svoj europski pohod kreće i Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Dugopolje. Stadion: SC Hrvatskih vitezova. Sudac: Sergej Karasev (Rusija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split: Vuković, Budiša, Vidić, Šimić, Vitaić, Baraban, Milović, Erceg, Marčić, Golubović, Križanac

Fulham: Schwarzer, Hangeland, Baird, Riise, Johnson, Murphy, Duff, Hughes, Etuhu, Zamora, Briggs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice u Dugopolju. U vrlo dobroj utakmici Split i Fulham odigrali su bez golova, ali puno bolji dojam ostavili su Splitovci.

86' - Posljednja izmjena u Splitu. Umjesto Barabana posljednjih pet minuta u igri je Rašić.

84' Čop ponovno u velikoj prilici. Pravu pomutnju u obranu Fulhama unio je ulazak Čopa, ali još jednom napadaču Splitovaca falila je savršnica.

82' Kasami umjesto Zamore. Još jednu izmjenu napravio je trener gostiju, ovog puta umjesto Zamore u igri je Kasami.

78' Izašao Etuhu. Umjesto Etuhua u posljednjih 15-ak minuta trener Fulhama Martin Jol priliku je dao Sidwellu.

77' - Vitaić pokušao iz slobodnjaka. Veliku priliku Splitovci su dobili iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali je Vitaić pucao pokraj vratiju.

73' - Čop prijeti Schwarzeru. Tek što je ušao u igru Duje Čop već se našao u izglednoj prilici, ali njegov udarac išao je točno u vratara Fulhama.

69' - Čop umjesto Golubovića. Druga zamjena u Splitu. Trener Katalinić će posljednjih 20-ak minuta dati Čopu.

66' - Pokušaj Vitaića. Sa 25 metara pokušao je Vitaić, ali išlo je to izravno u vratara gostiju.

57' - Prva zamjena u Splitu. Katalinić je u igru uveo Rebića. Iz igre je izašao Šimić.

55' - Erceg odlično pucao. Napadač Splita pucao je sa 25 metara po zemlji, ali je njegov udarac uspio zaustaviti Schwarzer.

53' - Prilika iz slobodnog udarca za Engleze. Odličnu priliku dobio je Fulham nakon što je sudac dosudio jedan prekršaj na 25 metara od gola Splita. Ipak udarac Riisea prošao je pokraj vratnice.

50' - Johnson je pobjegao Križancu. Igrač Fulhama još je jednom probio stranu pokraj bivšeg hrvatskog reprezentativca, ali uspjela je obrana Splitovaca blokirati povratnu loptu i raščistiti situaciju.

46' - Počeo je drugi dio. S istim sastavima treneri su odlučili krenuti u nastavak.

Kraj prvog dijela. Nakon prvih 45 minuta definitivno puno zadovoljniji mogu biti Splitovci, koji su imali puno bolje prilike, ali još uvijek je 0:0.

39' - Johnson zaprijetio Vukoviću. Vrlo nezgodan udarac prema vratima Splita uputio je Johnson, ali je Vuković uspio loptu odbiti u korner.

37' - Baraban opalio sa 20 metara. Odlično si je jednu loptu spustio Baraban i pucao jako dobro sa 20 metara, li otišlo je to iznad vratiju.

36' - Englezi prijete iz prekida. Pokušali su igrači Fulhama zaprijetiti nakon udarca iz kuta, ali siguran je na golu Splitovaca Vuković.

30' - Zamora zagrijao Vukovića. Tek u 30. minuti vidjeli smo prvi udarac Fulhama u okvir gola. Sa 20 metara pucao je Bobby Zamora.

27' Prvi znakovi nervoze kod Engleza. Na sredini terene poriječkali su se Briggs i Marčić, a sve je morao razdvajati glavni sudac.

22' - Nova velika prilika Splitovaca. Ante Vitaić odlično je nabacio na prvu stativu, ali Golubović nije uspio provući loptu pokraj Schwarzera.

21' - Prvi žuti karton dobio Etuhu. Zbog vrlo neopreznog starta na 40 metara od svojeg gola, požutio je gostujući igrač Etuhu.

19' - Schwarzer otišao u prazno. Baraban je uputio jednu loptu u šesnaesterac koja je sve preletjela, a za njom su krenuli vratar Fulhama i Erceg. Prvi je do nje došao napadač Splita i ubacio u kazneni prostor, ali tamo nije bilo nikog pa je propala još jedna dobra prilika.

14' - Igra se uglavnom na sredini terena. Za sada obje momčadi pokušavaju dugim ubačajima prema svojim napadačima, ali dodavanja su uglavnom kriva, pa nema izglednijih prilika nakon Eregovog udarca.

8' - Duffov udarac blokiran. Pokušali su Englezi preko Damiena Duffa, ali je njegov udarac obrana Splita uspjela odbiti u korner.

4' - Erceg propustio veliku priliku. Prvu priliku za Splitovce imao je Ante Erceg, ali je njegov udarac otišao pokraj gola.

1'- Počela je utakmica u Splitu.

Vrlo loše su Varaždinci otvorili utakmicu u Bukureštu i već nakon 6. minuta gube 1:0. U vlastitu mrežu loptu je pospremio Adam Sušac.

U 16. minuti Dinamo je uspio je doći i do drugog pogotka. Nakon udarca iz kuta pogodio je Moti.

U samoj završnici prvog dijela Varaždinci su se u potpunosti vratili u utakmicu. Prvo je Sačer u 43. smanjio na 2:1, a u drugoj minuti sudačke nadoknade za 2:2 zabio je Vugrinec.

U 60. minuti Dinamo je imao novu priliku za vodstvo, ali je Dănciulescu je promašio kazneni udarac.

Varaždin je uspio izdržati sve napade Dinama do kraja utakmice i tako se kući vraćaju sa odličnih 2:2.

Nakon što su se u dvije utakmice lako obračunali sa slovenskim Domžalama, pred nogometašima Splita puno je teži zadatak. U trećem pretkolu Europske lige naime čeka ih renomirani engleski prvoligaš Fulham. Splitovci su imali veliku želju da povijesnu utakmicu odigraju na Poljudu, ali Engleze će ugostiti u Dugopolju.

"Velika bi stvar bila da ne izgubimo. Tko zna kad ćemo opet dobiti ovakvu priliku. Zato moramo odigrati iznad svojih mogućnosti kako bi ostvarili dobar rezultat", rekao je u najavi utakmice trener Splita, Ivan Katalinić.

Problem za Splitovce su i ozljede ključnih igrača, pa tako već duže nema Mate Pehara, a pod upitnikom su Ivica Križanac i Filip Marčić.

Hajduk je na Otok otputovao ohrabren odličnom igrom protiv Barcelone, a u tabori Bilih svi očekuju da se neporaženi vrate u Split. Trener Krasimir Balakov će na teren vjerojatno poslati istu momčad koja je u subotu istrčala na Poljudu.

"Za mene je uspjeh, odnosno pozitivan rezultat, sve osim poraza. Još kad bi zabili pogodak, to bi bila stvar uoči uzvrata pred našim navijačima", najavio je splitski strateg.

U Englesku je otputovalo 19 igrača, a najveće iznenađenje je izostavljanje Dinka Trebotića s liste putnika.

U najvećim problemima uoči utakmice trećeg pretkola Europske lige su nogometaši Varaždina, koji su u Bukurešt otputovali znatno oslabljeni. Trener Toplak ne može računati na Punčeca, Glavicu i Šafarića, a pod upitnikom je i Davor Vugrinec.

specijal-201102150360004-Hajduk

Vezani članci:

arti-201107280397006 arti-201107270787006 arti-201107260680006

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo