KVALIFIKACIJE ZA EP / Kontroverzna odluka UEFA-e: Odlučeno da Švicarska igra u Srbiji iako nisu zajedno u skupini

Image

Ono što je izazvalo najviše pozornosti jest činjenica da su iz krovne europske nogometne organizacije odlučili da Bjelorusi svoju utakmicu protiv Švicarske igra u Novom Sadu

22.12.2022.
11:58
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo u nogometu je za nama, a nakon tromjesečne pauze reprezentacije čekaju nove obaveze, točnije čekaju ih kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine.

Iako kvalifikacije nisu još počele, iz UEFA-e stižu neobične vijesti. Naime, Bjelorusija je pod sankcijama zbog potpore ruskoj invaziji na Ukrajinu te ne smije igrati na domaćem terenu već će nastupati diljem Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je izazvalo najviše pozornosti jest činjenica da su iz krovne europske nogometne organizacije odlučili da Bjelorusi svoju utakmicu protiv Švicarske igra u Novom Sadu.

Incidentna povijest Švicaraca i Srba

Nikakav problem to ne bi bio da Švicarci i Srbi, zahvaljujući međusobnim ogledima na zadnja dva SP-a, nemaju pomalo ružnu povijest. Naime, Švicarci su Srbe izbacili s oba Mundijala, a nogometaši Švicarske koji su podrijetlom iz Albanije su 2018. pokazivali albanskog orla što su naši susjedi shvatili kao provokaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa bolje nije bilo ni na netom završenom prvenstvu kada su se pojedinci na terenu hvatali za genitalije, provocirali i naposljetku potukli. Svoj doprinos incidentnoj atmosferi je dao i Piksi Stojković, srpski izbornik, koji je švicarskim nogometašima albanskog podrijetla psovao 'majku šiptarsku'.

Bit će u svakom slučaju zanimljivo pratiti kako će taj dvoboj između Švicarske i Bjelorusije u Novom Sadu rasplesti. Na rasporedu je 25. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hrvatska u kvalifikacijama za EURO 2024. igra u skupini s Latvijom, Turskom, Armenijom i Walesom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo