KONFERENCIJA NA POLJUDU NAKON BOLNOG ISPADANJA IZ EUROPE: / Brbić objavio u čemu je sve Oreščanin pogriješio

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Klupski čelnici govorili su o porazu od Gzire i otkazu treneru Oreščaninu

19.7.2019.
18:27
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U petak poslijepodne u prostorijama Hajduka održana je konferencija za medije na kojoj su predsjednik Marin Brbić i ostali visoki dužnosnici splitskog kluba govorili o porazu protiv maslteškog Gzira Uniteda i ispadanja iz Europe te otkazu treneru Siniši Oreščaninu.

Image
PRESUDIO MU JE SRAMOTAN PORAZ I ISPADANJE IZ EUROPE: /

Siniša Oreščanin više nije trener Hajduka

Image
PRESUDIO MU JE SRAMOTAN PORAZ I ISPADANJE IZ EUROPE: /

Siniša Oreščanin više nije trener Hajduka

Sat vremena prije konferencije Hajduk je objavio kako je Oreščanin dobio otkaz zbog poraza od malteške Gzire i ispadanja iz Europe, a Brbić je detaljnije progovorio o toj odluci. Svima je jasno da je poraz od Maltežana sam po sebi dovoljan za odlazak iz kluba, a sada je predsjednik Bijelih rekao da žali i za nekim drugim odlukama iz prošlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo što sam napravio s trenerom nisam dobro napravio. Nadzorni odbor mi je ponovno dao povjerenje i zbog tih ljudi sam odlučio nastaviti posao. Mislim da smo krenuli u dobrom smjeru. Započeli smo procese, imamo jasan cilj, a to je ulazak u kvalifikacije za Ligu prvaka. Ako vidimo tijekom sezone da ne možemo to ostvariti, napustit ćemo klub. Svi koji ne žele s nama, moraju otići", kazao je Brbić najavivši da će već sutra na treningu klub voditi novi trener, no nije htio otkriti o kome se radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebao sam biti konkretan"

Brbić je rekao da mu je žao što nije drugačije postupio kada je Oreščanin poslao priopćenje javnosti nakon što je Hajduk raskinuo ugovor sa šefom omladinske škole Krešimirom Gojunom.

"Trener Oreščanin je poslao priopćenje javnosti i prekoračio svoje ovlasti. Trebao sam drugačije reagirati i biti konkretan", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, možda bi to bilo zaboravljeno da se nije dogodio katastrofalan poraz od Gzire Uniteda i ispadanje iz kvalifikacija za Europsku ligu. Sada je Brbić ustvrdio je kako to nije običan poraz već nešto što će trajno obilježiti upravu i trenera.

"Poslao je rezervnu momčad iz tko zna kojih razloga"

Oreščanin je iznenadio odabirom igrača za taj susret i na taj način otvorio put Maltežanima do iznenađujuće pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je dobio otkaz zbog poraza od ekipe koja je lošija od nas, morali smo pobjediti. Trener je na teren poslao rezervnu momčad iz tko zna kojih razloga", poručio je Brbić.

Također, Brbić se ispričao navijačima Hajduka za, kako je rekao, sinoćnju blamažu zbog čega razumije ljutnju navijača. Otkrio je kako je jutros Nadzornom odboru dao svoj mandat na raspolaganje i da sinoć nisu htjeli donositi nikakve odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim predsjednika Brbića svoj mandat na raspolaganje ponudio je i sportski direktor Saša Bjelanović i to predsjedniku Brbiću, no danas je odlučeno da nastave. I Bjelanović je izrazio žaljenje što je Hajduk izgubio utakmicu sa rezultatom 1-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bio sramotan poraz, najteži u povijesti. Ono što je predsjednik naglasio, isključivo je naša odgovornost. Nisu krivi ni igrači ni trener ako primimo gol u 96. minuti, kriva je organizacija. Svi scenariji su jutros bili u igri, najmanji problem je bio otići, želimo trofeje i kvalifikacije za Ligu prvaka. Ako taj cilj ne ostvarimo, mi više ovdje nećemo biti. Ono što sigurno nećemo dozvoliti je nepoštovanje i to sigurno više nećemo tolerirati. Kompromise smo radili u interesu kluba. Mi smo i prije znali što će se dogoditi, naša je obaveza da predviđamo, mi smo ih predvidjeli i pogriješili što ih nismo iskomunicirali. Pričamo o svemu, samo ne o Hajduku. Sve nam je bitno, Varteks, HNS, Šibenik, nigdje Hajduka. Svaku nedjelju su nama izbori, ako na sjeveru bude krpa, mi odmah u ponedjeljak odlazimo. Svjesni smo da je Torcida prešla ogradu, ali da se vratila. Idemo dalje odlučno i od sada ćemo sudjelovati u svim procesima", kazao je dopredsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


KONFERENCIJA ZA MEDIJE NA POLJUDU


Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.45 Konferencija je završena.

18.27 Brbić je pojasnio što je mislio kada je rekao da je radio kompromise koje nije smio. "Trener Oreščanin je poslao priopćenje javnosti i prekoračio svoje ovlasti. Trebao sam drugačije reagirati i biti konkretan", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je dobio otkaz zbog poraza od ekipe koja je lošija od nas, morali smo pobjediti. Trener je na teren poslao rezervnu momčad iz tko zna kojih razloga", rekao je Brbić.

18.25 Brbiću je upućeno pitanje hoće li biti kazne za nogometaše Hajduka, na što je rekao da neće jer ne mogu biti kažnjeni zbog loše igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.15 Dopredsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić okrivio je organizaciju za primanje gola u 96. minuti protiv Gzire koji je Bijele izbacio iz Europe. Poručuje da Hajduk želi trofeje i kvalifikaciju za Ligu prvaka te je uvjeren da Bjelanović i ekipa koju su okupili to može ostvariti.

18.10 Svoj mandat na raspolaganje stavio je i sportski direktor Saša Bjelanović. I on se ispričava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.05 Počela je konferencija, prvi se javnosti obratio predsjednik Marin Brbić. Otkrio je kako je nakon poraza od Gzire u petak ujutro stavio svoj mandat na raspolaganje i ispričao se navijačima zbog poraza od Gzire. Rekao je da radio neke kompromise koji nigdje ne vode.

Što se tiče novog trenera Hajduka, Brbić je najavio kako će u subotu biti poznato tko će to biti. Također, novi trener će u subotu i voditi trening.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17.35 U klupskim prostorijama Hajduka od 18 sati u petak održat će se izvanredna konferencija za medije nakon đšto je splitski klub neočekivano poražen 3:1 od malteškog Gzire Uniteda. Bio je to jedan od najtežih, ako ne i najteži poraz Hajduka u povijesti. Klub je već zbog toga napustio trener Siniša Oreščanin, a više o tome pročitajte OVDJE.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvanredno stanje u Hajduku nakon katastrofalnog ispadanja od malteških poluamatera nastavlja se pa je red i da se pozove izvanredna konferencija za medije.

Klub je najavio konferenciju za medije u 18 sati na kojoj će se vjerojatno konačno razjasniti tko je kriv za težak poraz i ispadanje na samom startu eurokvalifikacija. Kao i uvijek u ovakvim situacijama, igrač i će posljednji doći na tapetu, a trener Siniša Oreščanin prvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće strategu Hajduka pomoći ni činjenica da ga se ove godine već lagano otpisivalo kad je izrazio svoje mišljenje o igranju hrvatske reprezentacije na Poljudu, a kao njegov nasljednik sve se češće spominje bivši trener Hajduka u "prvoj Brbićevoj eru" Damir Burić.

Cijenimo i Vaše mišljenje. Tko je kriv i tko treba otići, a tko ostati možete nam reći OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Hajduka nakon utakmice nije bježao od odgovornosti

“Moja odgovornost je najveća što sam za ovu utakmicu odabrao dosta mladih igrača koji su u drugom poluvremenu potonuli,” rekao je Oreščanin na konferenciji za novinare nakon utakmice. Inače, trener Hajduka, odmah po završetku utakmice, izgledao je poprilično utučeno, kao da ne vjeruje što se upravo dogodilo… Očekivano, ovakav poraz nikog ne bi ostavio ravnodušnima, blamaža je svjetska…

Kazao je kako trenutno ne može odgovoriti hoće li podnijeti ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razgovarat ćemo o tomu u miru s ljudima u klubu ovih dana. Vidjet ćemo, ne mogu vam sad ništa reći”.

Najlošija utakmica splitske momčadi u europskim natjecanjima

Oreščanin tvrdi da je u pripremi Hajduka za uzvratnu utakmicu sve bilo usredotočeno na momčad Gzira Uniteda, da ta momčad ni jednom rečenicom nije bila podcijenjena već je uoči utakmice govorio kako u momčadi s Malte ima nekoliko kvalitetnih igrača. No, poznaje povijest Hajduka i svjestan je da je to bila najlošija utakmica splitske momčadi u europskim natjecanjima.

“Ne mogu biti sretan nakon ovakve utakmice. Rekao sam igračima u svlačionici da pokušamo razgovarati na nogometni način zbog čega se ovo dogodilo”, rekao je trener Hajduka, koji unatoč svemu negativnom smatra kako je momčad dovoljno iskusna te da može izaći iz ove situacije i usredotočiti se na hrvatsku nogometnu ligu.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo