NAKON PRODUŽENJA UGOVORA / Procurile informacije o Dalićevoj plaći: Evo koliko zarađuje hrvatski izbornik

Image
Foto: Profimedia

Dalić je reprezentaciju preuzeo u listopadu 2017. i sljedeće je godine odveo do najvećeg uspjeha u povijesti

10.12.2021.
11:00
Profimedia
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i izbornik hrvatske A reprezentacije Zlatko Dalić dogovorili su produljenje uspješne suradnje te je srebrni izbornik potpisao u srijedu novi ugovor koji ga veže sa Savezom do UEFA Europskog prvenstva 2024. godine.

Prema neslužbenim informacijama iz HNS-a financijski uvjeti ostali su isti kao i dosad, dakle radi se o godišnjoj plaći oko 1,6 milijuna eura bruto, objavile su Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je reprezentaciju preuzeo u listopadu 2017. i sljedeće godine je odveo do najvećeg uspjeha u povijesti, srebra na SP-u u Rusiji. Nakon toga se s Vatrenima kvalificirao na Euro 2020., na kojemu je Hrvatska izborila drugi krug. Ove godine se s Vatrenima kvalificirao na SP u Kataru i tako postao prvi hrvatski izbornik koji je izborio tri velika natjecanja.

Image
PUKLI PREGOVORI? /

Vatreni šokirao Inter, za ostanak u talijanskom prvaku traži basnoslovnu plaću

Image
PUKLI PREGOVORI? /

Vatreni šokirao Inter, za ostanak u talijanskom prvaku traži basnoslovnu plaću

Bezgraničan kredit

"Naravno da Zlatko samo na temelju srebra u Rusiji treba imati bezgraničan kredit kod svih nas, ali sve što je napravio s reprezentacijom nakon tog srebra pokazuje da je idealan čovjek za vođenje Hrvatske. Ostvario je uistinu sve rezultatske ciljeve, dva puta smo kao prvi u skupini izborili velika natjecanja, a pritom je iznimno uspješno proveo zahtjevnu smjenu generacija pa danas opet imamo reprezentaciju s velikom perspektivom", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zlatko je čovjek koji spaja, koji promiče zajedništvo, koji zaista cijelog sebe daje u ovaj posao i za nas je bilo jedino logično ponuditi mu produžetak ove uspješne suradnje. Hvala mu što je prihvatio naš prijedlog i što smo se zaista lako dogovorili oko svega. Savez će, kao i do sada, biti puna podrška izborniku i reprezentaciji, te se radujemo novim izazovima i novim uspjesima", zaključio je Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo