KOLIKO BI DINAMO ZAISTA MOGAO ZARADITI NA DANIJU OLMU? / Detalji ugovora su dosad neviđeni na ovim prostorima

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Olmo će s Leipzigom potpisati ugovor na čak pet godina

24.1.2020.
9:45
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dinamova superzvijezda Dani Olmo trebao bi u petak potpisati ugovor s vodećom momčadi Bundeslige, RasenBallsport Leipzigom. Dogovor je postignut između zagrebačkog i njemačkog kluba, a još se samo čeka liječnički pregled i potpis ugovora pa Olmo polako može pakirati kofere i pripremati se na novu eru svoje karijere.

Olmo će s Leipzigom potpisati ugovor na čak pet godina, a Dinamo će odmah pripasti 18.5 milijuna eura, ali valja spomenuti kako su "Modri" dogovorili dosad neviđeni posao ne ovim prostorima. Naime, ovih 18.5 milijuna eura je minimalna cifra koju Dinamo može dobiti od transfera Olma, ali ugovor im donosi možda i rekordnu zaradu na ovim prostorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

11.12.2019., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina C, 6. kolo, GNK Dinamo - Manchester City. Dani Olmo Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Lukrativni ugovor

Dinamo će za svakih 15 utakmica koje Olmo odigra u dresu Leipziga i u njima provede barem 46 minuta, dobiti po milijun eura u sljedeće četiri godine. Što će na koncu, ako ne odigra više od 30 utakmica u traženoj minutaži, biti negdje oko milijun po sezoni, dakle, četiri milijuna eura. Ostatak bonusa koje Dinamo može dobiti ostvarivi su samo u prve tri godine Olmova ugovora. Dakle, za svaki plasman Leipziga u Ligu prvaka Dinamo će dobit po dva milijuna eura, a ako se ti bonusi ostvare, uz onaj prethodni, Dinamo već ostvaruje reokrdni transfer vrijedan oko 28.5 milijuna eura.

Međutim tu ne završava Dinamova potencijalna zarada od ovog transfera. Za svaki naslov Leipziga u Bundesligi, Dinamo će dobiti dva milijuna eura, to je, dakle, još potencijalnih šest milijuna eura u sljedeće tri godine, ali dogovoren je i postotak od sljedeće prodaje. "Modri" će, ako Leipzig proda Olma, dobiti 20 posto od tog transfera. Uzme li se u obzir da je dogovorena odštetna klauzula od 80 milijuna eura, a Leipzig je potrošio 18.5 na Olma i to se odbija, Dinamo će dobiti 20 posto od 62 milijuna eura, što je negdje oko 12 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, kada se sve to na kraju ugrubo pobroji Dinamo dobiva oko 46.5 milijuna eura za Danija Olma. Dakako, govorimo o idealnoj situaciji, ali negdje u realnosti, ako Olmo bude igrao, Dinamo bi mogao dobiti između 30 i 40 milijuna eura. Moramo priznati ovo je zaista lukrativni ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo