POVIJESNE KONOTACIJE / Kod europskog velikana za par dana: Rijeka će na noge Juventusu u Torino

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Juventus i Rijeka će reprizirati dva susreta od prije 42 godine

20.12.2022.
15:26
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke ovog će četvrtka odigrati prijateljsku utakmicu u Torinu kod Juventusa, jedne od najboljih talijanskih i europskih momčadi u povijesti.

Image
DRUŠTVENE MREŽE PREGORILE /

Messijeva objava srušila rekord s najviše lajkova na Instagramu u povijesti

Image
DRUŠTVENE MREŽE PREGORILE /

Messijeva objava srušila rekord s najviše lajkova na Instagramu u povijesti

Najavu ovih hrvatsko-talijanskih klupskih nogometnih obračuna odradili su igrači Verone i Istre 1961 koji su, također na talijanskom tlu, odigrali prijateljsku utakmicu koja je završila bez golova. Trebali su pripremni susret odigrati i Bologna i Gorica, trenutačno posljednja momčad na prvoligaškoj ljestvici HNL-a, ali je taj dvoboj otkazan zbog smrti Siniše Mihajlovića, dotadašnjeg trenera Bologne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus i Rijeka tako će reprizirati dva susreta od prije 42 godine. Tada, 1980. godine, Rijeka je protiv torinskog kluba odigrala možda i dvije najvažnije utakmice u svojoj povijesti. U pitanju su bili četvrtfinalni ogledi tadašnjeg Kupa pobjednika kupova.

Ćiro na klupi Rijeke

Na Kantridi je dvoboj završio bez golova, dok je Juventus prošao dalje, u polufinale, nakon domaćeg slavlja od 2-0. Jedan od dva pogotka zabio je legendarni talijanski igrač Roberto Bettega, a za Juventus su, između ostalih, još igrali Zoff, Gentile, Scirea, Cabrini i Tardelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Boris Scitar/Pixsell

"Halo, dobar dan, gospodine Kranjčar… – Sine, kakav Kranjčar? Ah, gospodine Blaževiću, ispričavam se, pobrkao sam brojeve, imam ih nekoliko pred sobom. – Ali sine, kako da ti oprostim? Pa nazvao si me Kranjčarom!!! Još jednom se ispričavam ali... – Nema veze, sine. Danas sam nešto dobre volje pa ću ti oprostiti. Zanima nas vaš komentar Europskog prvenstva. Tko je po vašem mišljenju bio najbolji igrač? – ZAHIROVIĆ!!!!! Tko, Zahirović!? Nevres Zahirović? Vjerojatno mislite na Zahoviča? – Sine, ti si stvarno odlučio da me danas potpuno razj*beš. Pa, naravno da mislim na Zahoviča!"

Zanimljivo je navesti kako je Juventus tada vodio super uspješni talijanski strateg Giovanni Trapattoni, dok je na klupi riječke momčadi sjedio Miroslav Blažević.

Tijekom zimske stanke na trenersku klupu Rijeke sjeo je novi strateg, Sergej Jakirović, koji ima zadatak popraviti stanje na ljestvici gdje je Rijeka trenutačno tek osma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo