KOVAČIĆ POSTIGAO SPEKTAKULARAN PRVIJENAC U DRESU CHELSEAJA: / Luda utakmica u Valenciji završena bez pobjednika

Image
Foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

U ranijem terminu u srijedu se igraju dvije utakmice Lige prvaka

27.11.2019.
20:47
JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Chelseaja odigrali su 2:2 na gostovanju kod španjolske Valencije u petom kolu Lige prvaka.

Nakon ove utakmice Chelsea je na prvom mjestu u skupini H s osam bodova, isto koliko ih ima i Valencija. Ajax je treći s bodom manje, a Lille posljednji sa samo jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golovi u završnici prvog dijela

Španjolci i Englezi su imali priliku pobjedom osigurati prolaz, no utakmica je završila bez pobjednika, pa će odluka o putniku u osminu finala pasti u zadnjem kolu. Ovaj rezultat najviše odgovara Ajaxu koji bi večerašnjom pobjedom kod Lillea osigurao prolaz.

Španjolska ekipa povela je u 40. minuti preko Carlosa Solera, a Bluesi su poravnali rezultat manje od dvije minute kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi ikada

Strijelac za 1:1 bio je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji je prihvatio odbijenu loptu i s 18 metara lijepo pogodio. To mu je bio prvi pogodak u 71 nastupu za Chelsea, za koji igra posljednje dvije sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak pogledajte OVDJE.

Chelsea je preokrenuo rezultat u 50. minuti preko Christiana Pulisica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udarac ili centaršut?

U 65. minuti Valencija je mogla izjednačiti nakon sumnjivo dosuđenog jedanaesterca, ali golman gostiju Kepa Arrizabalaga brani udarac Danija Pareja.

No nisu domaćini odustali nakon toga, a u 81. minuti stigli su do izjednačenja. Za 2:2 atraktivno je pogodio Daniel Wass. Činilo se kao da je htio uputiti centaršut, ali (na njegovu sreću) mu to nije uspjelo već je postigao gol o kojemu će se dugo pričati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici utakmice, koja je produžena čak sedam minuta, bilo je još prilika s obje strane, ali rezultat se nije mijenjao.

Trijumf Zenita

U skupini G Zenit je pobijedio Lyon sa 2-0 i vratio se u igru za prolaz. Ruski sastav je dostigao Lyon i sada oba sastava imaju po sedam bodova, a Zenit je bolji u međusobnom skoru. Ispred njih je RB Leipzig s devet bodova i utakmicom manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je poveo u 42. minuti golom Artema Dzjube nakon ubačaja iz kornera, a za 2-0 je zabio Magomed Odzoev u 84. minuti, kojem je pomogao gostujući branič Marcelo kojeg je lopta pogodila i promijenila smjer.

U drugom susretu večeras se sastaju RB Leipzig i Benfica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi njemački sastav s devet bodova, Lyon i Zenit imaju po sedam bodova, a Benfica je posljednja s tri boda.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo