KAKO JE PROPAO JEDAN OD NAJVEĆIH REALOVIH TALENATA? / Igrao s Ronaldom, Zidaneom, Beckhamom, a zapravo je bio teški ovisnik

Image
Foto: Profimedia

Upao je u generaciju prepunu megazvijezda, poput Zinedinea Zidanea, Roberta Carlosa, Ronalda, Davida Beckhama, Robinha

24.12.2020.
9:53
Profimedia
VOYO logo

Svojevremeno je slovio za jednog od najtalentiranijih mladih igrača svijeta, ali karijera mu nije otišla u smjeru u kojem su se svi, pa vjerojatno i on sam, nadali. Mnogi su možda već zaboravili bivšeg brazilskog reprezentativca Cicinha, koji je 2006. godine senzacionalno pojačao redove Real Madrida.

Cicinho, inače po vokaciji desni bek, upao je u generaciju prepunu megazvijezda, poput Zinedinea Zidanea, Roberta Carlosa, Ronalda, Davida Beckhama, Robinha. a tada mu je čak i trener bio sunarodnjak Wanderlei Luxemburgo, dakle bolje za Cicinha nije moglo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Brazilac, koji je skupio 15 nastupa za reprezentaciju, cijelu je svoju karijeru vodio tešku bitku s ovisnošću o alkoholu i cigaretama, a da to, vjerojatno, gotovo nitko nije znao.

Image
Image

Real Madrid´s Jose Antonio Reyes (L) and Cicero Joao "Cicinho" celebrate scoring against Real Sociedad during their Spanish League match at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, 17 September 2006.,Image: 19086431, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

'Pio sam sve i pušio'

"Počeo sam piti sa 13, 14 godina, kada sam bio u Botafogu. Drugi su mi rekli da je pivo dobro i probao sam. A kada sam krenuo piti pio sam zbilja puno i nisam prestao do nedavno. Skoro 20 godina pio sam 10 do 12 piva dnevno", šokirao je Cicinho priznanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je kulminiralo kada je prešao u Atletico Mineiro 2001. godine i tada je zaradio ozbiljan novac. "Kada sam u Atletico Mineiru zaradio prvi ozbiljniji novac počeo sam piti sve i pušiti cigarete. Nisam pušio ako nisam pio, a problem je što sam pio svaki dan", kazao je Cicinho.

Dakako, poročni način života odrazio mu se i na posao i na obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog alkohola sam izgubio ljubav prema nogometu, nestala je ta čarolija i uzbuđenje pri izlasku na teren. Usprkos talentu bio sam frustriran jer nisam mogao igrati kako znam. Alkohol i nogomet ne idu zajedno. Igrao sam za 'Galacticose', a bio sam nesretan, a najgore mi je bilo pet godina od 2007. do 2012. kada sam prešao iz Reala u Romu", govori Cicinho.

Image
Image

Real Madrid Cicinho (R) his congratuled after his first goal during a Spanish league football match against Deportivo La Coruna at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, 26 March 2006.,Image: 18066706, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Izvukla ga supruga

Na svu sreću, Cicinho danas više nije ovisnik, a kaže kako ga je iz pakla izvukla supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam imao problema s alkoholom i cigaretama već osam godina. Supruga me spasila, pomogla mi je da se ostavim pića i prestanem uzalud trošiti novac. Najpametnije što sam u životu napravio je kad sam joj rekao: 'Ja ću zarađivati, a ti upravljaj financijama. Hvala Bogu, ni kad sam najvie pio nisam sve spiskao nego sam dobar dio novca davao ocu koji je sve sačuvao i vratio mi kada sam se sredio. Zahvaljujući njemu i supruzi danas imam komotnu financijsku situaciju", zaključio Cicinho koji se nogometom prestao baviti 2018. godine.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo