Kakav kompliment: Legenda Uniteda smatra da je Vatreni svjetska klasa

Nogometaši Southamptona dobili su fantastične recenzije od analitičara Sky Sportsa.

22.10.2013.
12:43
VOYO logo

Analizirajući njihov subotnji remi kod Manchester Uniteda, Neville i Carragher izvrsnom su analizom argumentirali zašto Southamptonov sastav vjerojatno neće biti samo prolazan hit, i zašto misle da je Argentinac veliki trener. Gary Neville u datom je trenutku prešao na Dejana Lovrena.

Na svom je stolnom monitoru pustio akciju u kojoj je hrvatski reprezentativac, tijekom prvog poluvremena, odlučnom defenzivnom reakcijom oduzeo loptu Robinu van Persieju, te potom elegantno iznio loptu u suparničku polovicu sačuvavši je dok su se njegovi suigrači organizirali u napadački postav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledajte ovu akciju. Najprije njegovu lijevu nogu. Ovo je kvalitetna obrambena igra, nipošto namjera ozlijediti suparničkog igrača. Lovren uzima loptu, baca Van Persija na tlo, izvodi malu fintu... Siguran na lopti, smireno izlazi iz vlastite polovice i zauzima poziciju koju mora zauzeti. Moram vam reći, Southampton u Lovrenu ima stopera svjetske klase. Da, čovjek za kojeg vjerojatno nikad prije niste čuli", zaključio je jedan od najboljih engleskih TV-analitičara, svojedobno nezaobilazni desni bek Manchester Uniteda, odavši time još jednom priznanje Mauriciju Pochettinu za transfer koji je već ranije okarakterizirao izvanrednim, zajedno s onima Victora Wanyame i Pabla Osvalda, čime je Argentinac dobio "kičmu momčadi"

"Lovren se ponašao kao dominantan igrač i lider ove momčadi", dodao je Neville pri čemu ga je prekinuo Carragher vrativši akciju na početak i proanaliziravši Lovrenovo postavljenje u trenutku Januzajeva upućivanja lopte Van Persieju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/player?v=1iYw8M5N0yMfpPzt

"Većina bi obrambenih igrača ovdje reagirala pasivno, povukla se i branila Van Persiejev ulazak iza leđa. Lovren Nizozemca napada. I ne samo to: u toj je situaciji toliko idealno postavljen, bočno prema Van Persieju i na prstima, da može reagirati što god da u akciji uslijedi. Kamo god morao krenuti, spreman je."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, upravo sam to i ja želio reći. Imate staru školu igranja središnjeg braniča, koja otprilike traži da branite i pratite svog igrača da vam ne uđe u prostor. Ako vam zabije s 25 metara, onda je to talent ili genij. Ovo je totalno drukčije ponašanje. Traži ga Pochettino a u ovom primjeru primjenjuje Lovren. Ovako danas igraju najbolji svjetski obrambeni igrači."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učinak momčadi s engleskog juga, u kojoj hrvatski stoper igra izvrsnu sezonu, sad je već legendaran. U osam odigranih utakmica ove sezone primio je Southampton samo tri gola. S prosjekom 0.38 primljenih golova po utakmici Pochettinova je momčad druga najučinkovitija obrambena momčad u najboljim europskim ligama. Bolja je samo Roma koja je u osam utakmica primila jedan gol. Lani je nakon osam kola Southampton primio 24 (!) gola.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo