IMAJU RJEŠENJE / UEFA bi mogla zabraniti navijače na Opus Areni, ali iz HNS-a tvrde: 'Napunit ćemo ga...'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Prijetnja je ozbiljna

15.9.2023.
17:29
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Na utakmici Hrvatska - Latvija dvije su osobe u nekoliko navrata istaknule zakonom zabranjenu zastavu, zbog čega je Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza. Postoji ozbiljna bojazan da će UEFA kazniti HNS pražnjenjem Opus Arene za dvoboj s Turskom, ali iz Saveza imaju rješenje za to.

Image
BRZA PRAVDA /

Osuđena dvojica navijača koja su unijeli ustašku zastavu na Rujevicu

Image
BRZA PRAVDA /

Osuđena dvojica navijača koja su unijeli ustašku zastavu na Rujevicu

Jurica Jurjević, šef sigurnosti Hrvatskog nogometnog saveza, najavio je da Savez priprema očitovanje koje će poslati UEFA-i sa svim koracima koji su poduzeti prije, za vrijeme i nakon utakmice u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kazna Savezu ima nekog smisla kad nema konkretnog počinitelja, kad svi kolektivno nešto viču, ali ako imamo krivce, ukoliko smo sve napravili i našli ih, nadamo se da će barem dijelom to UEFA uvažiti'', kazao je Jurjević za Sportske novosti.

Ipak, u takvim situacijama, kada dođe do kazne i pražnjenja stadiona, UEFA je otvorena za iznimke. Naprimjer, na utakmici Srbije i Mađarske mogla su prisustvovati djeca do 14 godina, a na svaki određeni broj djece s njima je bio jedan punoljetni voditelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Prazan stadion bi bio poraz nas kao društva i Saveza, a onaj tko je uzrokovao štetu bio bi u pobjedničkoj poziciji. Imali smo dvije takve situacije, po tri tisuće mjesta za koja nismo smjeli prodavati ulaznice protiv Danske u Zagrebu, te Walesa u Splitu i to smo napunili s djecom u svrhu preventivne kampanje. Ukoliko se obistini da će kazna biti prazan stadion, a UEFA ostane dosljedna pa kaže da djeca do 14 godina smiju doći, u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i gradom Osijekom napunit ćemo stadion s djecom'', rekao je šef sigurnosti HNS-a i tako svima dao nadu da Opus Arena za susret Hrvatske i Turske neće zjapiti prazna.

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo