Jurčić odmarao glavne igrače, klinci ga iznenadili

Dinamu je trebalo samo pola sata da s 'prepolovljenom' momčadi osigura visoku pobjedu na gostovanju kod Osijeka.

21.8.2011.
0:11
VOYO logo

Osijek. Stadion Gradski vrt. Strijelci: 0:1 - Tomečak (3), 0:2 - Šitum (9), 0:3 - Šitum (24), 0:4 - Kovačić (30)

OSIJEK: Kardum - Šorša, Smoje, Gavrić, Lukačević - Vidaković, Kvržić, Babić - Miličević, Špehar - Ljubojević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Cufre, Vida, Ibanez - Calello, Badelj, Kovačić, Šitum - Tomečak, Beqiraj

Nakon velike Dinamove pobjede protiv Malmöa trener ModrihKruno Jurčić izjavio je da će na utakmici u Osijeku napraviti veliku rotaciju igrača kako bi one glavne odmorio za uzvrat u Švedskoj gdje hrvatski prvak mora potvrditi plasman u skupinu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječani su, pak, poručili kako se nemaju namjeru braniti jer je to "ravno samoubojstvu", no nisu se stigli niti kvalitetnije organizirati, a njihov vratar je već morao po loptu u mrežu.

Igrala se treća minuta kada je Tomečak prošao trojicu igrača na sredini terena, dodao je na bok Šitumu, a ovaj povukao prema golu i vratio ju Tomečaku koji je matirao vratara Karduma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo šest minuta kasnije Dinamo je povećao vodstvo kada se u strijelce i sam upisao Šitum. Isti je igrač u 24. minuti zabio novi gol nakon nove kombinacije s Tomečakom, dok je nakon pola sata igre Beqiraj pronašao Matea Kovačića koji je zabio s pet metara.

Šibenik je na svom Šubićevcu izvukao bod sa Zadrom (1:1). Za goste je zabio Begonja u 30. minuti igre, a domaće navijače donekle razveselio Jelić s bijele točke u 69. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra je šokirala Varaždin već u prvoj minuti utakmice kada je Belle zabio za vodstvo. Domaćin je izjednačio u 15. minuti nakon što je Golubar pogodio mrežu poslije asistencije Glavine, a gosti su ponovno u vodstvo došli u 42. minuti izjedanaesterca kojeg je realizirao Sušić.

Ipak, domaćin je uspio osigurati bod golom Glavine u 68. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istim rezultatom (2:2) završio je susret Karlovca i Cibalije. Strijelci za domaću momčad bili su Kovačević (37) i Novinić (43), dok je rezultat smanjio Prgomet u 49. minuti iz slobodnog udarca. Podjelu bodova osigurao je Šimunac u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Split je odnio tri boda iz Lučkog pobijedivši 2:1. Goste je u vodstvo doveo Križanac u četvrtoj minuti i to glavom nakon kornera, a domaćin izjednačio tri minute kasnije preko Novaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavlje Splićanima osigurao je Duje Čop u 84. minuti kada je natrčao na odbijenu loptu i pospremio ju u mrežu Lučkog.

U posljednjoj utakmici kola Hajduk u nedjelju na Poljudu očekuje Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk - Zagreb 4:0 Osijek - Dinamo 0:4 (subota) Karlovac - Cibalia 2:2 Lučko - Split 1:2 Šibenik - Zadar 1:1 Varaždin - Istra 2:2 Lokomotiva - Rijeka 0:0 (petak) Slaven Belupo - Inter 3:2

Vezani članci:

arti-201108130247006 arti-201108120587006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo