'JUGOSLAVIJA BI SE DANAS BORILA ZA EUROPSKE I SVJETSKE NASLOVE': / Prosinečki u intervjuu iznenadio Španjolce

Image
Foto: Profimedia

Prisjetio se legendarni Žuti i svog vremena u Real Madridu

12.6.2020.
8:59
Profimedia
VOYO logo

Robert Prosinečki je vjerojatno jedini nogometaš u povijesti koji je igrao u Barceloni i Real Madridu i zbog toga ga nisu mrzili. Kako je u Španjolskoj proveo najbolje godine svoje karijere, tamo ga se jako dobro sjećaju, a u intervjuu za španjolski AS Žuti je govorio o mnogobrojnim temama.

Jedna od najzanimljivijih tema bila je reprezentacija bivše Jugoslavije te kako je Prosinečki Španjolcima objasnio koliko je zapravo jaka bila ta momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta je momčad trenirala i usavršavala se četiri godine. Ta jugoslavenska liga je bila vrlo jaka jer nismo mogli izaći igrati u drugoj državi do 25. godine, nije bilo stranaca i sve što je pomoglo da ova generacija, sigurno najbolja u bivšoj Jugoslaviji, dostigne toliko visok nivo, ne samo zato što smo osvojili Ligu prvaka, nego zato što su mnogi od tih igrača kasnije trijumfirali u velikim momčadima u Europi", ispričao je Prosinečki pa odgovorio na pitanje kakva bi bila jugoslavenska reprezentacija da se nije raspala bivša država.

"Teško je znati, ali naravno da su otišli, oni odlaze i nastavit će ostavljati talente svih onih naroda koji su nastali iz tog strašnog rata. Naravno, jugoslavenska reprezentacija koja bi do sada ostala u vremenu borila bi se za europske i svjetske naslove", rekao je Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKO JE PROSINEČKI DRIBLINGOM UNIŠTIO MARADONU: /

Ovo 'slanje po ćevape' veliki Diego zauvijek će pamtiti

Image
KAKO JE PROSINEČKI DRIBLINGOM UNIŠTIO MARADONU: /

Ovo 'slanje po ćevape' veliki Diego zauvijek će pamtiti

'Vatreni su trebali osvojiti zlato'

Prisjetio se i svog vremena u Real Madridu.

"Bio je to dosta velik pritisak, ali već sam igrao za sjajan klub poput Crvene zvezde tih godina, s uvijek punim stadionom, sudjelujući u Ligi prvaka, u ligi, jugoslavenskoj, vrlo moćnoj ... E sad, Madrid je druga priča. Počeci su bili dobri, ali kasnije s ozljedama došao je pritisak za ono što je u medijima rečeno da sam izrađen od stakla. To je utjecalo na mene. Bio sam mlad. Mislim da bi sve, ako bi se opet dogodilo, bilo drugačije", rekao je Prosinečki te izrazio žaljenje zbog generacije Hrvatske '98. koja je, po njemu, trebala osvojiti zlato na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je ta generacija igrača u Hrvatskoj bila zrela za zlato. Bili smo treći u Francuskoj na SP-u 1998. godine, to je veliki uspjeh, ali uvijek ćemo imati na umu da smo mogli biti prvaci", rekao je Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo