PAT POZICIJA / Brončani Vatreni u novoj sredini: 'Nisam znao što se događa, ostao sam visjeti'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Momčad je dobro startala u sezonu. Bayer je pred svojim navijačima u prvom kolu Bundeslige s 3-2 svladala RB Leipzig, ekipu koja je aktualni pobjednik njemačkog Kupa i koja je u njemačkom Superkupu nadigrala Bayern s 3-0

22.8.2023.
18:21
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Josip Stanišić je u nedjelju potpisao jednogodišnji ugovor o posudbi iz Bayerna u Bayer Leverkusen, a u utorak je predstavljen na konferenciji za medije na kojoj je izjavio da je bio pomalo iznenađen što ga je njemački prvak odlučio posuditi jednom od suparnika za domaće trofeje.

Image
TRANSFERI UŽIVO /

Vatreni i službeno otišao na posudbu, a otkriveno je koliko će Šutalo zarađivati u Ajaxu

Image
TRANSFERI UŽIVO /

Vatreni i službeno otišao na posudbu, a otkriveno je koliko će Šutalo zarađivati u Ajaxu

"Bio sam malo iznenađen. Ali, klubovi su se složili i za mene je ovo najbolja odluka", rekao je 23-godišnji desni bek hrvatske reprezentacije koji se u Leverkusen preselio na samo jednu sezonu, bez mogućnosti otkupa njegovog ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenađujuće je što se Bayern "odrekao" Stanišića na jednu sezonu, iako još uvijek nema jasnu situaciju na desnom boku, s obzirom na vrlo izgledan odlazak Francuza Benjamina Pavarda u milanski Inter. Njemački mediji su špekulirali o mogućem dolasku Lukasa Klostermanna iz RB Leipziga koji osim desnog boka, može pokriti i preostale pozicije u obrani, a zasada se kao rješenje nameće Marokanac Noussair Mazraoui koji je na otvaranju njemačkog prvenstva protiv Werdera odigrao cijelu utakmicu na poziciji desnog braniča.

"Bilo je puno naprijed-natrag. Nikada nisam znao ostaje li Benji ili odlazi, a što je sa mnom? Ostao sam malo visjeti", opisao je Stanišić neizvjesnost oko svog statusa u Bayernu s kojim je u prethodne dvije sezone osvajao naslov prvaka Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nada se trofeju

U prošloj godini su Bavarci svoj 11. naslov zaredom osvojili tek u zadnjim minutama zadnjeg kola, zahvaljujući i kiksu Borussije Dortmund. Momčad iz Leverkusena pod vodstvom trenera Xabija Alonsa stručnjaci smatraju potencijalnim kandidatom za jedan od domaćih trofeja.

"Jako je teško održati razinu za 34 utakmice. Bit će izazov kada igramo dva puta tjedno. Ali, uz širinu kadra, uvjeren sam da imamo dobre šanse, bilo u Bundesligi ili DFB kupu, osvojiti trofeje ili se barem natjecati za njih", optimističan je Stanišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važno je ostati smiren. Euforija dolazi vrlo brzo, a s njom i pritisak", poručio je Stanišić koji će za svoj novi klub moći zaigrati u subotu, kad Bayer gostuje kod Borussije Moenchengladbach.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo