Riječki topnik na vrhu / Josip Drmić najbolji igrač prošlog vikenda, momčad kola bez Dinamovaca

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U nedjelju se u 17 sati na Rujevici susreću Rijeka i Hajduk, a u 20 sati Dinamo i Osijek na Maksimiru

2.5.2022.
15:50
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Prošlog vikenda je odigrano 33. kolo Prve HNL te se situacija na vrhu tablice usprkos očekivanjima dodatno zakomplicirala. Dinamo i Osijek su u nedjelju podbacili te uzeli samo po bod protiv Lokomotive i Istre. Od konkurenata za naslov jedino je Hajduk uzeo puni plijen protiv Hrvatskog dragovoljca pobjedom na Poljudu od 2:1, a i Splićani su do tri boda došli uz puno drame koju je razriješio Marko Livaja lijepim pogotkom u 87. minuti.

Rijeka je pak odigrala ljepoticu kola protiv Šibenika pobijedivši na gostovanju na Šubićevcu 3:5 uz hat-trick Josipa Drmića. Slaven Belupo je u Koprivnici prekinuo dugi post pobijedivši Goricu s 2:1 nakon preokreta u posljednjih dvadeset minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovrić i Ferro jedini iz Osijeka i Hajduka

S obzirom na to da je kolo obilovalo neočekivanim rezultatima ni momčad kola ne izgleda onako kako smo navikli. Naime, među najboljih 11 ovog vikenda nije se našao niti jedan nogometaš zagrebačkog Dinama, a Osijek i Hajduk imaju tek po jednog predstavnika. Kristijan Lovrić je drugi najbolje ocijenjen nogometaš 33. kola nakon što je upisao gol i asistenciju.

Image
Foto: SofaScore

Josip Drmić statistika protiv Šibenika

Splićane predstavlja portugalski stoper Ferro koji je na Poljudu dominirao u duelima, a bio je i gotovo nepogrješiv u distribuciji dugih lopti. Po dva predstavnika u momčadi kola imaju Šibenik, Rijeka i Lokomotiva. Mesa i Grezda su usprkos porazu Šibenčana odigrali dojmljivu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drmić hat trickom na vrhu liste

Lijepu su predstavu pružili i Sandro Kulenović i Lukas Kačavenda u Lokomotivinom remiju protiv favoriziranog Dinama, a od Tomićevih igrača svoje su mjesto među 11 najboljih našli stoper Anton Krešić i trostruki strijelac Josip Drmić. Upravo je Drmić i najbolji igrač proteklog vikenda koji je upisao gotovo savršenu ocjenu od 9.9.

Preostala trojica u momčadi kola su vratar Dominik Kotarski iz Gorice, stoper Galilea iz Istre te veznjak Zoran Kvržić iz Slaven Belupa.
Idućeg vikenda nas čekaju čak dva derbija koja imaju potencijal da riješe ili dodatno zakompliciraju prvenstvo. U nedjelju se u 17 sati na Rujevici susreću Rijeka i Hajduk, a u 20 sati Dinamo i Osijek na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: SofaScore

SofaScore momčad 33. kola HNL

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo