JOŠ SE UVIJEK PAMTI: /

Na današnji dan prije četiri godine Messi je napravio čudo

Image
Foto: AFP, JOSEP LAGO

Četiri je puta u dosadašnjem dijelu karijere Lionel Messi podizao trofej namijenjen najboljoj momčadi Lige prvaka.

7.3.2016.
14:14
AFP, JOSEP LAGO
VOYO logo

Camp Nou svjedočio je tog 7. ožujka 2012. godine uzvratnoj utakmici osmine finala natjecanja u koju su Barcelonini nogometaši ušli braneći 3:1 prednost ostvarenu na leverkusenskoj BayAreni protiv Bayera. Prednost ne samo da su obranili, slavili su u drugih 90 minuta još uvjerljiviju pobjedu, a ispisan je konačan rezultat 7:1 Messijevom velikom partijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio ga Luiz Adriano

Zabio je argentinski napadač čak pet pogodaka u njoj i postao tako prvi nogometaš ikad koji je u utakmici glavnog dijela Lige prvaka, dakle od 1992. otkad se igra turnir pod tim nazivom, zabio pet pogodaka. Pod vodstvom tadašnjeg trenera Josepa Guardiole, Messi je precizan bio u 25., 42., 49., 58. i 84. minuti ogleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je njegov učinak dostignut i to prošle sezone u grupnoj fazi natjecanja. Zabio je pet puta u mrežu BATE Borisova danas napadač Milana, a tada Šahtarov Brazilac Luiz Adriano. U susretu na kojem je glavni sudac bio Hrvat Ivan Bebek, a igrao se on na Borisov Areni, Adriano je pogađao u 28., 36., 40., 44. i 82. minuti. Prvi i posljednji gol zabio je udarcem s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo