ISKORISTIO ŠANSU / Novi hrvatski nogometaš u Engleskoj: Povremeni Vatreni napustio Rusiju i postao igrač slavnog kluba

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Uremović je sa Sheffieldom potpisao ugovor do ljeta 2022.

24.3.2022.
16:21
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Povremeni hrvatski reprezentativac Filip Uremović novi je igrač engleskog Sheffield Uniteda, službeno je potvrđeno.

Image
POČELO JE /

Prvi hrvatski nogometaš otišao iz Rusije: Sada traži novi klub, može se vratiti i u HNL

Uremović je prije deset dana iskoristio dopuštenje FIFA-e i suspendirao ugovor s Rubnom te napustio Rusiju. FIFA je to omogućila stranim nogometašima zbog političke situacije i invazije na Ukrajinu, a Uremović je bio prvi Hrvat koji je iskoristio tu opciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, suspendirao je svoj ugovor do ljeta. Još nema konkretnih ponuda, otišao je iz Rubina i vratit će se na ljeto", izjavio je tada Uremovićev menadžer  Ivan Bošnjak za ruske medije.

Borba za Premerligu

No, ubrzo su ponude počele pristizati, a Uremović je odabrao onu engleskog Sheffielda, koji se trenutno natječe u Championshipu, drugom razredu tamošnjeg nogometa i nalazi se na petom mjestu tablice, s dobrim izgledima da izbori ulazak u Premierligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čest mi je doći u ovaj klub i nadam se kako ćemo do kraja sezone ostvariti svoje ciljeve. Nakon svega što se dogodilo u Rusiji dobio sam ponudu Sheffield Uniteda i drago mi je da sam ovdje", kazao je Uremović koji je potpisao ugovor sa Sheffieldom, trenutno petom momčadi Championshipa, do ljeta, a tada se namjerava vratiti u Rusiju, no zbog aktualne političke situacije teško je predvidjeti hoće li se to uistinu i dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uremović je dosada upisao šest nastupa za hrvatsku reprezentaciju, debitirao je u rujnu 2020. protiv Francuske, a posljednji je nastup doada upisao protiv Švedske također u Ligi nacija u studenom 2020. Tijekom kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru redovito je bio na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo