BAŠ JE BIO GENIJ / Je li ovo najbolji pogodak u Ligi prvaka svih vremena? Prisjetite se istinskog remek-djela legende jugoslavenskog nogometa

Image
Foto: Screenshot

Bila je to, kažu mnogi, jedna od najboljih utakmice crnogorske zvijezde možda i u karijeri

18.5.2022.
10:49
Screenshot
VOYO logo

Prije točno 28 godina u Ligi prvaka je pao jedan od najljepših golova u povijesti tog natjecanja. Bilo je to u finalu natjecanja na utakmici supermoćne Barcelone Johanna Cruyffa, tada najbolje momčadi svijeta, i AC Milana predvođenog legendarnim jugoslavenskim nogometašem Crnogorcem, Dejanom Savićevićom.

Savićević je baš na toj utakmici u potpunosti opravdao svoj nadimak "Genije" jer Milan nije imao gotovo pa nikakve šanse s moćnim katalonskim strojem, a Crnogorac ih je pomeo. Katalonci su milili da će lako s momčadi Fabija Capella, ali gadno su se prevarili i na kraju izgubili s čak 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Remek-djelo

Barcelona je tada u svojim redovima imala svjetske zvijezde poput Laudrupa, Stoičkova, Romarija, Koemana, a Milan je ostao bez svojeg najjačeg napadača Marca van Bastena koji je zadobio kobnu ozljedu zbog koje je morao prekinuti karijeru.

No, imali su Savićevića. Bila je to, kažu mnogi, jedna od najboljih utakmice crnogorske zvijezde možda i u karijeri, a okrunio ju je jednim od najljepših golova svih vremena. Početkom drugog poluvremena lobao je vratara s ruba kaznenog prostora i to iskosa s desne strane, iz vrlo teške pozicije. Pravo remek-djelo od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo