Je li bivši realovac zapravo najobičnija 'prevara'?

U posljednje je vrijeme njemački nogometni reprezentativac Mesut Özil izložen oštrim kritikama.

7.3.2014.
7:08
VOYO logo

Engleski mediji propitkuju da li je opravdana vrijednost njegovog transfera, njemački mediji se pitaju da li je taj igrač spreman voditi njemačku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, dok su se protiv njega okrenuli i navijači. Dokazali su to zvižducima pri njegovom izlasku s terena u prijateljskoj utakmici koju je Njemačka u srijedu odigrala protiv Čilea u Stuttgartu.

A sve se činilo tako lijepo kada je u posljednjim trenucima ljetnog prijelaznog roka stigao u Arsenal iz madridskog Reala uz odštetu od 42.5 milijuna funti. Njegov je dolazak ponio Arsenal koji je dugo vremena držao vrh premierligaške ljestvice, kao i njegove navijače koji su napokon dočekali veliki transfer, ali u posljednje vrijeme Özilova je forma u drastičnom padu. Ove je sezone u engleskoj Premierligi tako upisao 4 gola i 9 asistencija, ali posljednji gol zabio je još 8. prosinca prošle godine protiv Evertona, a od 14. prosinca na ovamo upisao je tek jednu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skoro svi igrači kada dođu u novi klub trebaju vremena za prilagodbu. U Premierligi vladaju drugačiji izazovi. Nedostajale su mi predsezonske pripreme s Arsenalom, a dolazak u London bio je u mom životu radikalna promjena", rekao je Özil nedavno za Sport Bild.

Vrhunac slabe forme bio je promašeni jedanaesterac na početku prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna, nakon čega je psihički potonuo, a njegova je momčad utakmicu izgubila 2:0. Ugledni njemački dvotjednik Kicker kontaktirao je legendarne njemačke stručnjake poput Lothara Matthäusa, Güntera Netzera i Andreasa Möllera koji su iznijeli svoje mišljenje na postavljeno pitanje: "Da li je on igrač za velike utakmice?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generalni konsenzus nije postignut, ali je zaključak bio da je on individualac, netko sposoban samostalno presuditi utakmicu, prije nego li vođa na travnjaku. Matthäus je također upozorio Özila da je u opasnosti da izgubi mjesto u reprezentaciji od Bayernovog veznjaka Tonija Kroosa nastavi li s ovako blijedim igrama kakve pokazuje u posljednje vrijeme.

U svakom slučaju, trenutno je na Özilu veliki pritisak i ostaje za vidjeti može li se uzdići i dokazati kritičarima i skepticima da su u krivu. On tvrdi da može.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije tri tjedna pisali su posve drugačije priče, a za tri tjedna opet će pisati drugačije. To je dio posla u Engleskoj Ne zabrinjavam se previše zbog kritičara", kaže Özil.

Arsenalovi navijači, kao i oni njemačke reprezentacije, nadaju se da je u pravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo