JAVIO SE JUNAK VELIKE POBJEDE: / 'Mislim da svi mogu biti zadovoljni, ali ovo je tek prva utakmica'

Image
Foto: AFP, KENZO TRIBOUILLARD

Neizmjerna je sreća vladala u hrvatskoj svlačionici nakon briljantne igre i pobjede protiv Turske u prvom nastupu na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

12.6.2016.
17:36
AFP, KENZO TRIBOUILLARD
VOYO logo

Hrvatska je na Parku prinčeva slavila s 1-0 pogotkom Luke Modrića u 41. minuti, a svi su nakon utakmice naglašavali kako smo mogli postići još nekoliko golova.

'Mogli smo zabiti još 2-3 gola'

"Najbitinija je pobjeda, prva je utakmica uvijek najvažnija, ona puno znači. Napravili smo veliki korak, ali ne treba nam euforija, moramo ostati na zemlji. Odigrali smo kako znamo, dokazali smo da možemo, šteta što nismo zabili još dva, tri gola... Djelovali smo homogeno i defenzivno i ofenzivno. Turci su nam stvorili samo jednu pravu priliku", naglasio je kapetan Darijo Srna za HRT i osvrnuo se na atmosferu koju su stvorili hrvatski navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala navijačima na prekrasnoj podršci, očekujemo ih još više na sljedećoj. Idemo po drugi krug", zaključio je Srna.

https://vid.me/AQEW

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I strijelac Modrić je istaknuo kako je iznimno bitno što je natjecanje otvoreno pobjedom. U situaciji kada iz većine skupina tri momčadi idu dalje, ovo je veliki korak prema osmini finala.

"Od samog početka smo igrali kako smo se dogovorili, kako znamo i to se vidjelo. Bili puno bolja ekipa od Turske, mogli smo zabiti još barem dva, tri gola, ali najvažnije je da smo ovako otvorili natjecanje, to će nam dati samopouzdanja za dalje. Dogovorili smo se na poluvremenu da bi bilo pogubno da stanemo i branimo 1-0, bilo je važno da nastavimo u istom ritmu i tako je i bilo. Stvorili smo još prilika, imali stative, više nismo mogli tražiti. Mislim da svi mogu biti zadovoljni našom igrom. Ali ovo je bila tek prva utakmica, ostaju još dvije, moramo nastaviti u istom ritmu. Ništa još nije napravljeno", poručio je veznjak Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema razloga za slavlje'

Ivan Rakitić je, poput kapetana Srne, pozvao na spuštanje lopte na zemlju i zaustavljanje euforije.

"Sve naše utakmice s Turcima su bile borbene. Bilo je tako i danas, ali bolja je momčad uzela tri boda, uz malo sreće smo mogli zabiti još koji gol. No, možemo biti sretni i ponosni na igru. Bili smo bolji protiv ozbiljne reprezentacije. Ali nema razloga za slavlje jer naš je mentalitet takav da se brzo oputimo. Danas ćemo uživati, a onda idemo dalje", rekao je Rakitić i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skakali smo svi na glavu, pogotovo kad smo vidjeli Čarlija (Ćorluka, op. a.) s ranom i povezom na glavi. Sve je to dokaz koliko želimo i koliko smo spremni. Na zagrijavanju smo rekli jedni drugima da ne trebamo izaći sa stadiona ako se ne budemo bacali na glavu.

HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo