IZABRALI STE: / Poraz Vatrenih protiv Portugala na Euru bio je najemotivniji trenutak prošle godine

Image

U anketi Net.hr pitali smo vas da izaberete trenutak u 2016. godini koji vas je najviše dirnuo, moguće i rasplakao.

1.1.2017.
12:30
VOYO logo

1. Poraz Vatrenih protiv Portugala na Euru (30,72 posto)

Za najveći broj čitatelja (30,72 posto) to je bio poraz hrvatske nogometne reprezentacije u osmini finala Eura protiv Portugala. Čačićeva momčad je do tog trenutka igrala sjajno, presudio je pogodak Quaresme u produžetku. Ostao je veliki žal Vatrenih, jer bili su uvjereni, kao i cijela Hrvatska kako je stigao trenutak za nešto veliko. Mnogi su vjerovali da će ova generacija predvođena Modrićem i Rakitićem nadmačiti i brončane iz Francuske, koji su 1998. godine bili treći na svijetu.

No, Portugalci nisu tako mislili, slavili su u tvrdoj i izjednačenoj utakmici, a potom otišli do kraja, osvojili prvi naslov europskih prvaka. Mnogima je bilo teško gledati to slavlje, jer su hrvatski navijači na tom mjestu vidjeli momčad u crveno-bijelim kvadratićima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

KOJI JE VAS RASPLAKAO? Izabrali smo 10 najemotivnijih sportskih događaja godine. Koji je vas najviše dirnuo?

Image
KOJI JE VAS RASPLAKAO? /

Izabrali smo 10 najemotivnijih sportskih događaja godine. Koji je vas najviše dirnuo?

2. Olimpijsko zlato Sare Kolak (19,42 posto)

Na drugom mjestu s 19,42 posto izabrali ste senzacionalno olimpijsko zlato Sare Kolak, 19-godišnje djevojke iz Ludbrega, kojoj je do tog čarobnog trenutka u Riju najveći uspjeh bila bronca s europskog prvenstva. Sara je iznenadila sve, pa i sebe, dugo nakon osvojenog zlata nije mogla povjerovati što je napravila...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

3. Pobjeda rukometaša s +14 protiv Poljske na Euru (16,52 posto)

Pobjeda rukometaša na Euru protiv Poljske s 14 razlike kojom je izboreno finale na trećem je mjestu s 16,52 posto glasova. Babićevim izabranicima trebala je pobjeda od 11 razlike za polufinale, a oni su ostvarili jednu od najnevjerojatnijih pobjeda u povijesti rukometne reprezentacije. Hrvatska je na kraju osvojila broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Pobjeda nogometaša protiv Španjolske na Euru (12,17 posto)

S tih 2:1, Perišićevim projektilom i Subašićevom obranom penala Sergiju Ramosu, Hrvatska je počela vjerovati na Euru može daleko stići. Bilo je to slavlje u kojoj je srušen aktualni europski prvak, snagu Hrvatske osjetila je jedan od najmoćnijih reprezentacija. No, nažalost, hrvatska bajka trajala je samo do osmine finala i utakmice s Portugalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Olimpijsko srebro Damira Martina (10,43 posto)

Hrvatski veslač izabran je u konkurenciji olimpijskog pobjednika Josipa Glasnovića i osvajača Lige prvaka Luke Modrića za sportaša godine u Hrvatskoj, to dovoljno govori o snazi srebra Damira Martina. Čamac Novozelanđanina Drysdalea bio je brži za pet tisućinki, tako sitnih, ali ipak postojećih. Martin je svojim viteškim ponašanjem nakon finala i na dodjeli medalja te u svojim izjavama, dok je javnost tražila zlato za njega, pokazao svu svoju ljudsku i sportsku veličinu. Divi mu se i Drysdale, koji u njemu vidi svog nasljednika, a obojica su zajedno trenirala krajem 2016. na Novom Zelandu.

Image
Image

6. Poraz hrvatskih tenisača u finalu Davis Cupa (4,35)

Hrvatska je bila favorit, zagrebačka Arena čekala je reprizu 2005. i osvajanje druge "salatare". Nakon igre parova Hrvatska je protiv Argentine vodila 2:1, a Marin Čilić protiv Juana Martina Del Potra vodio trećeg dana s 2:0 u setovima. No, onda se razigrao argentinski genijalac i preokrenuo meč. Slavili su Južnoamerikanci praćeni s gotovo 3000 glasnih navijača u Areni. Gledajući njihovo iskreno slavlje i prvi Davis Cup koji je stigao u njihovom petom finalu, skoro da nam i nije bilo žao propuštene prilike. Pobijedio je sport, a Hrvatska je ovaj put bila prekratka za jedan set. Vjerujemo da će Čilić, Ćorić i Dodig imati snage na novo finale u skorije vrijeme...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

7. Plasman košarkaša na OI (3,48)

Ovaj uspjeh spada u rubriku "vjerovali ili ne", jer Hrvatska je na kvalifikacije otišla nakon devetog mjesta na Eurobasketu. U Torinu je momčad s "ad hoc" izbornikom Acom Petrovićem, s nadahnutim Bogdanovićem, Simonom i Šarićem izbacila domaćina Talijane i Grke i izborila odlazak na Igre u Rio, gdje je nastavila s dobrim igrama i ušla u četvrtfinale.

Image
Foto: AFP, MARK RALSTON
Image
Foto: AFP, MARK RALSTON

8. Poraz vaterpolista protiv Francuske na OI (1,16)

Bila je to čudna utakmica, jer Francuska spada u momčadi koje su Barakude redovito "peglale", a poraz je Hrvatskoj donio izbjegavanje jake Srbije u nastavku natjecanja. Neki bi rekli da cilj opravdava sredstva, Tuckova momčad izborila je finale i na kraju osvojila srebrnu medalju, koju bi mnogi potpisali uoči Igara u Riju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

9. Zlato Sandre Perković na OI (0,87)

U finalu je imala jedan ispravan hitac, ali i on je bio dovoljan da najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković obrani naslov olimpijske pobjednice. Bila je to njezina sezona iz snova, jer ju je zavšrila bez ijednog poraza.

Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE
Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE

10. Bronca Blanke Vlašić na OI (0,87)

Dugo je vagala hoće li uopće ići u Rio, a onda joj je stigla nagrada "s neba", kako ona kaže, za sav uložen trud i patnju. Nekadašnja dominantna visašica i najbolja atletičarka svijeta, osvojila je olimpijsku broncu, osam godina nakon srebra iz Pekinga i vjeruje da još nije rekla zadnju riječ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo