Stigla najvažnija vijest za Barcelonu! Evo što je Messiju!

Pet minuta prije kraja ogleda Lige prvaka između Barcelone i Benfice (0:0) ozlijedio se najbolji Barcelonin i svjetski nogometaš Lionel Messi, koji je potom nosilima iznesen s travnjaka...

6.12.2012.
9:43
VOYO logo

U prvi je mah izgledalo da je Messi teško ozlijedio lijevo koljeno, budući da je ostao ležati na travnjaku, s kojeg je tek kasnije iznesen. Držao se pritom Messi za koljeno i za glavu, te su navijači, kao i stručno klupsko vodstvo, bili u strahu da se ne radi o težoj ozljedi.

No, već su prve informacije nudile pozitivne vijesti, kao i naknadne detaljnije pretrage koje je Messi obavio tijekom noći. Iz Barcelone su tako izvjestili da je Messi tek doživio kontuziju lijevog koljena, te da nema većih oštećenja kada je taj dio tijela u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točnije, ozljeda je toliko blaga da je moguć Messijev nastup već tijekom vikenda u Primeri, a u najgorem slučaju će preskočiti taj nedjeljni ogled protiv Betisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ovo je prva Messijeva ozljeda nakon rujna 2010. godine. Tada je ozlijedio gležanj na ogledu protiv madridskog Atletica i zbog toga je pauzirao samo dvije utakmice.

Nakon ozljede Lionela Messija u ogledu protiv Benfice mnogi su postavili pitanje je li trener katalonske momčadi Tito Vilanova uopće trebao u igru ubacivati Argentinca i time riskirati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ogled protiv Benfice, koji u rezultaskom smislu nije imao nikakvu važnost za Barcelonu, Vilanova je odlučio odmarati mnoge igrače prve momčadi, pa tako nisu igrali Xavi, Iniesta, Mascherano, Fabregas, Pedro, Jordi Alba...

No, Messi je utakmicu počeo s klupe za pričuve, a Vilanova ga je u igru ubacio u 58. minuti. Pet minuta prije kraja se dogodila ozljeda lijevog koljena, ali su srećom naknadne pretrage pokazale da je tek riječ o kontuziji i lakšoj ozljedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opet bih to ponovio. Da, uveo bih opet Messija u igru. Ne, to nije napravljeno zbog lova na Müllerov rekord. O tome svi pričaju, ali vjerujte da Messi to uopće ne spominje", rekao je Vilanova i nastavio:

"On je veliki natjecatelj i veliki radnik. Tih 30 minuta su za njega trebali biti trening, održavanje fizičke kondicije. Ista se stvar mogla dogoditi na treningu, ali se, eto, dogodila na utakmici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je trener Tito Vilanova dodao:

"Bio je jako uznemiran na početku, ali kasnije se Messi smirio. Sve je bilo lakše kada smo saznali da ipak nema nikakvih tragova ozbiljnije ozljede".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo