Možda dogodi se čudo: Islanđani se čude hrvatskoj sramoti

Da vam je netko prije par godina rekao da će 2013.

19.11.2013.
8:35
VOYO logo

Otkako su se vratili s Islanda, hrvatski reprezentativci ne prestaju slati poruke javnosti da trebaju pomoć u borbi za SP, a tome se Islanđani jako čude, te izvještavaju da je dan prije utakmice prodano niti pola kapaciteta maksimirskog stadiona.

"Hrvatski reprezentativci ne prestaju moliti naciju da napuni stadion koji prima 38.000 navijača, a na njemu će vjerojatno biti dosta praznih mjesta", pišu u čudu islandski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudeći prema našoj anketi, najviše naših čitatelja vjeruje da su za slabu posjećenost krivi čelnici HNS-a s kojima navijači nisu u ljubavi, drugi najklikaniji odgovor je 'slabe igre Vatrenih', a jedan dio navijača smatra da bi situacija bila drugačija da se utakmica ne igra u Maksimiru.

//www.youtube.com/embed/FylgmF7okV8 Prisjetite se kako se 8. listopada 2005. godine slavio plasman na SP

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od pet ponuđenih odgovora, najmanje glasova je dobila teza da se navijači teško odlučuju za odlazak na stadion zbog nedostatka komfora, a nešto više teška financijska situacija, odnosno cijene ulaznica.

Usporedbe radi, svi domaćini u prvim utakmicama europskih dokvalifikacija imali su pune stadione, pa je tako Grke protiv Rumunjske bodrilo 26.200 navijača, Ukrajince protiv Francuza nama nezamislivih 67.732, Portugalce u susretu sa Švedskom 61.467, a Island protiv Vatrenih gotovo maksimalnih 9.767.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi povezuju Dinamo s HNS-om i to je osnovni problem. Kad nema rezultata, onda se traže razlozi. Sad je kriv Šuker, pa je kriv Modrić, stalno je netko kriv. To je atmosfera koja se prenijela i na tribine i navijači jednostavno gledaju igrače kroz Štimca, Šukera i Mamića, što je jako loše. I onda su ti igrači pod pritiskom, igraju za svoju domovinu, a navijači ih odbacuju. Vrlo je teško igrati u takvim situacijama, to znam iz vlastitog iskustva da lopta u lošoj klimi i atmosferi tada jednostavno neće u gol. Odbija se van, ide u aut, dobiješ gol da ne možeš vjerovati da si ga dobio. Događaju se stvari koje nisu dobre", izjavio je nekadašnji reprezentativac Tomo Šokota.

//www.youtube.com/embed/_nUVjWuOOWs Reprezentacija i njezini uspjesi trebali bi biti iznad svega, ali očito nije tako

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica je da Hrvati, kojima je ljubav prema nacionalnoj momčadi bila 'zaštitni znak', u posljednje vrijeme za nju navijaju s distance, a nama ne preostaje ništa drugo nego žaliti zbog toga što se sakrilo srce vatreno.

//www.youtube.com/embed/0VaLZuXoigM

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo