KAKAV PREOKRET / Ipak ništa od Xavija. Izbornik najjače reprezentacije svijeta preuzima Barcelonu, već se zna kada i kolika je odšteta

Image
Foto: Profimedia

Trebao bi preuzeti Barcelonu, kako tvrdi Goal, nakon završnice Lige nacija 10. listopada

24.9.2021.
15:27
Profimedia
VOYO logo

Nizozemac Ronald Koeman na milimetar je od otkaza u Barceloni, a već se zna i tko će ga naslijediti. To ipak neće biti Xavi Hernandez kako se nagađalo, već, kako piše španjolsko izdanje Goala, Barcelonu sljedećeg mjeseca preuzima izbornik, prema FIFA-i, najjače reprezentacije svijeta, Belgije, Roberto Martinez.

Martinez bi trebao preuzeti Barcelonu, kako tvrdi Goal, nakon završnice Lige nacija 10. listopada, a navodno je već sve dogovorio s Kataloncima i obavijestio je čelnike u reprezentaciji o svom odlasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Belgiji navodno nisu radili previše problema, a Barcelona će reprezentaciji morati isplatiti odštetu od 1.5 milijuna eura jer mu ugovor traje još više od godinu dana.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Sljedbenik Cruyffa

Martinez je, inače, rođeni Katalonac i logično je da ovakvu ponudu ne može odbiti, a s Barcelonom ima i brojne privatne veze. Naime, predsjednik kluba Joan Laporta veliki je fan Martineza, a Jordi Cruyff, sin legendarnog Johana i savjetnik u Barceloni, inače je kum Martinezeovoj kćeri, dok je Martinez kum sinu Jordija Cruyffa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što Katalonce najviše raduje jest to što je Martinez jedan od sljedbenika Cruyffove trenerske filozofije, a to je nešto što Barcelona sanja još od Pepa Guardiole.

Martinez je imao zanimljivu trenersku karijeru, vodio je Swansea, Wigan i Everton, a jedini trofej kao klupski trener uzeo je 2013. godine kada je osvojio FA kup, ali opet samo nekoliko dana iza toga ispao je s Wiganom u Championship.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Belgijom je uzeo broncu na SP-u 2018. godine i trenutno Belgiju ponovo drži na prvom mjestu FIFA-ine rang-liste najjačih reprezentacija svijeta. Međutim, s njima nije uzeo niti jedan veliki trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo