Incident ispred Maksimira: Policija bacila suzavac!

shimmer fallback

Nakon što je cijela utakmica prošla miroljubivo između navijača i policije, zaiskrilo je nakon utakmice. No, veći incident je ipak spriječen.

1.12.2013.
18:27
Play logo

Nakon utakmice 50-tak se pripadnika BBB-a sukobilo s policijom. Po tvrdnjama policije radi o zapaljenoj baklji koja je bačena u blizini policije od strane navijača.

Policija je reagirala i došlo je do manjeg sukoba. Nakon 'pendrečenja' policija je bacila suzavac kako ne bi došlo do većeg sukoba, te uspjela rastjerati navijačku masu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli incident dogodio se na križanju Maksimirske ulice i Svetica.

"Prije, za vrijeme i nakon odigravanja utakmice, u službene prostorije za sada je dovedeno 25 osoba. Budući da je skupina navijača nakon utakmice, prema policijskim službenicima bacala pirotehnička sredstva, u službene prostorije dovedeno je nekoliko osoba te nad njima slijedi odgovarajuća obrada. Drugih postupanja nije bilo. Promet je u zoni stadiona bio privremeno prekinut, u vrijeme dolaska, odnosno razlaza posjetitelja", rekla je za Media Servis Mirela Ban iz zagrebačke policije.

1. prosinca od 15 do 16,55 sati na stadionu Maksimir odigrana je nogometna utakmica između GNK Dinamo i HGK Hajduk na kojoj je bilo nazočno oko 9.990 posjetitelja. Među navijačima nisu zabilježeni incidenti ni sukobi. Prije, za vrijeme i nakon odigravanja nogometne utakmice odnosno do 19.30 sati u službene prostorije dovedena je 41 osoba (alkohol, javni red i mir, pirotehnika). Budući je skupina navijača nakon utakmice prema policijskim službenicima bacala pirotehnička sredstva, u vezi ovog događaja u službene prostorije dovedeno je nekoliko osoba te nad njima slijedi odgovarajuća obrada. Drugih postupanja policije nije bilo, a promet je u zoni stadiona bio privremeno prekinut u vrijeme dolaska odnosno razilaska posjetitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S poštovanjem, Policijska uprava zagrebačka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo