IMA LI UOPĆE NADE ZA NEKADA SLAVNI MILAN? / Pogledajte kako Boban planira spasiti klub od propasti. Ne izgleda baš impresivno

Image
Foto: Alamy, Marco Canoniero / Alamy / Profimedia

Šteta je već sada pregolema i gotovo ju je nemoguće iskontrolirati

23.12.2019.
13:16
Alamy, Marco Canoniero / Alamy / Profimedia
VOYO logo

Čak i onima koji nisu poklonici AC Milana vjerojatno će biti žao gledati kako nekada slavni višestruki osvajač Lige prvaka i Scudetta, tone i propada prema zoni ispadanja. Milan je ovu godinu završio na najgori mogući način, porazom od Atalante i to s čak pet golova u svojoj mreži, a oni cinični će reći kako je to zapravo sukus cijele ove nogometne godine u kojoj "rossoneri" nisu ostvarili niti jedan cilj niti su se podigli s mrtve točke.

Milanu i njihovu glavnom operativcu Zvonimiru Bobanu preostaje još samo zimski prijelazni rok kako bi barem malo pokušali popraviti stvari. Šteta je već sada pregolema i gotovo ju je nemoguće iskontrolirati. Već nakon nekoliko uvodnih kola, poraza i loših rezultata, dogodilo se najgore. Smjenjen je trener Marco Giampaolo koji je momčad preuzeo ljetos nakon sjajne sezone u Sampdoriji, a postavljen je novi trener Stefano Pioli, koji realno nije unaprijedio igru Milana već ju je, moglo bi se reći, unazadio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Još će se trošiti

Požar se razbuktao, a nema ga tko gasiti. Boban tu može jedino smjeniti trenera i dovesti nove igrače, a za sada se čini kako strategu radno mjesto nije ugroženo, što znači da će Milan na zimu opet kupovati. E sada, crveno-crnima pušta na sve strane. Ironično, u tom 5:0 porazu među najboljima je bio vratar Gianluigi Donnarumma koji je obranama spriječio još veću katastrofu. Milanu trebaju kvalitetna i provjerena imena u svim linijama, a kako su ovog ljeta već potrošili sto milijuna eura na pojačanja, na zimu će si možda moći priuštiti jednog ili najviše dvojicu. A to baš i nije obećavajuće.

Pa ovako, talijanski Sky tvrdi kako su za sada u igri dvojica nogometaša. Boban i Pioli već neko vrijeme nagovaraju Zlatana Ibrahimovića da im se pridruži, ali ovaj se nekako dvoumi i čini se kao da čeka neku drugu ponudu pa zavlači dok ju ne dobije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Mark Ralston / AFP / Profimedia

Zlatan Ibrahimovic from LA Galaxy reacts from the bench during their Major League Soccer (MLS) game against Sporting Kansas City at the StarHub Center in Los Angeles, California, on April 08, 2018. Sporting Kansas City went on to win 2-0., Image: 368066680, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Re eas e: no, Credit line: Profimedia

Spasitelji ili?

Drugo ime koje kruži San Sirom jest ono mladog stopera Jean-Claira Todiboa. Mladac je prošle zime potpisao za Barcelonu, ali se na Camp Nouu nije snašao i traži si novu sredinu. Barcelona je spremna prodati ga i to čak po ne tako visokoj cijeni, ali pitanje je samo želi li mladi Francuz igrati za Milan ili će razmisliti još o navodnoj ponudi Manchrester Uniteda.

Sve u svemu, za sada Talijani tvrde kako je to Bobanov plan za spas Milana. Ako je to uopće istina i ako pitate nas, plan nije baš impresivan. Ibrahimoviću je 38 godina i odavno je dao svoje, a Todibo ima tek 19 godina, jedva da se dokazao u Touloseu i Barcelona ga je otpisala. Dakako, obojica su na neki način vrhunski, ali pitanje je koliko to sada može pomoći Milanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo