SRETNO MU /

Legendarni hrvatski napadač ima novi posao: U ovoj ulozi ga još nismo vidjeli

Image
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Pršo, koji je veći dio svoje karijere proveo u Francuskoj, sada započinje novu karijeru upravo u zemlji koja mu je donijela mnogo uspjeha

2.9.2024.
20:56
Zeljko Mrsic/PIXSELL
VOYO logo

Bordeaux, jedan od najpoznatijih francuskih nogometnih klubova, suočava se s ozbiljnim financijskim teškoćama koje su dovele do njihovog izbacivanja u treću ligu, Championnat National.

Image
IZJEDA IH NEIZVJESNOST /

Što se događa u Srbiji? Šok za Piksija, ostao bez još tri igrača

Image
IZJEDA IH NEIZVJESNOST /

Što se događa u Srbiji? Šok za Piksija, ostao bez još tri igrača

Ova odluka donijeta je od strane nadležnih tijela zbog neuspjeha u pronalasku investitora koji bi mogao stabilizirati klub, unatoč naporima da se to postigne tijekom ljeta. Financijski problemi Bordeauxa, bez obzira na solidno 12. mjesto na tablici, rezultirali su ne samo ispadanjem iz lige već i gubitkom profesionalnog statusa, što je dovelo do raskida ugovora sa svim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub je također ostao bez trenera Alberta Riere, a na njegovo mjesto došao je Bruno Irles. Uz Irlesa, u stručni stožer pridružio se i Dado Pršo, proslavljeni hrvatski nogometaš. Pršo, koji je veći dio svoje karijere proveo u Francuskoj, sada započinje svoju trenersku karijeru upravo u zemlji koja mu je donijela mnogo uspjeha.

Kriza u Bordeauxu nije nova; sve je počelo 2021. godine, kada su američki vlasnici, tvrtka King Street, objavili da više nisu u mogućnosti financijski podržavati klub. Nedugo nakon toga, Gérard López, poduzetnik s luksemburško-španjolskim podrijetlom, preuzeo je vlasništvo. Ipak, pod njegovim vodstvom klub je doživio daljnji pad, završivši posljednji u Ligue 1 te ispao u Ligue 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijed financijskih nepravilnosti, Bordeaux je 2022. godine administrativno izbačen u treću ligu, no žalba koju su uložili omogućila im je da se privremeno vrate u Ligue 2. Međutim, neizbježan pad se nastavio, pa će Bordeaux, koji je kroz svoju povijest gotovo uvijek bio član Ligue 1, sada po prvi puta igrati u trećem rangu francuskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo