IGRAČI REALA I BARCELONE NAJVIŠE ZARAĐUJU: / Messi ima monstruozan ugovor, Modrićeva i Rakitićeva plaća mogla bi vas iznenaditi

Image
Foto: Profimedia

Podaci korišteni u anketi predstavljaju osnovnu plaću igrača i ne uključuju razne bonuse i druge dodatke

23.12.2019.
22:06
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Barcelone i Real Madrida najbolje su plaćene momčadi na svijetu prema istraživanju Global Sports Salaries Surveyja koje je provela internetska stranica Sporting Intelligence.

Kako se navodi u 10. izdanju ovog istraživanja, Barcelona je na prvom mjestu s prosječnom plaćom igrača prve momčadi od 12.2 milijuna dolara, što je 1.5 milijuna dolara manje u odnosu na prošlu godinu kada je plaća iznosila 13.7 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid se vratio na drugo mjesto s prosjekom od 11.1 milijuna dolara, dok je Juventus, koji je lani bio deveti, sada skočio na treće mjesto sa 10.1 milijuna.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Athletic Bilbao's Spanish midfielder Dani Garcia (R) challenhes Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric during the Spanish league football match Real Madrid CF against Athletic Club Bilbao at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on December 22, 2019., Image: 489454851, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Nevjerojatan ugovor Messija, skromni Hrvati

U Barceloni, momčadi s najvećim prosjekom plaća najviše zarađuje Lionel Messi koji je pod ugovorom od nevjerojatnih 70 milijuna eura na godinu, sudeći prema podacima sa stranica Capology koja se bavi plaćama profesionalnih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Argentinca na platnoj je listi Antoine Griezmann koji ima 45 milijuna po sezoni, a treći je Luis Suarez sa 23 milijuna eura po sezoni. Naš Ivan Rakitić šesti je najplaćeniji igrač Barcelone s 13,3 milijuna eura koje će zaraditi ove sezone.

Što se tiče nogometaša Real Madrida, tu prednjači Eden Hazard s 31 milijunom eura po sezoni, prati ga Gareth Bale koji zarađuje 28 milijuna, a treći je Luka Jović s 20,8 milijuna eura. Luka Modrić je na toj ljestvici sedmi sa 18,6 milijuna eura po sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] MODRIĆ NA TRENINGU 'UNIŠTIO' SRPSKOG NAPADAČA: /

Ono što je nakon toga učinio pokazuje kakva je igračina

Hezonjin Portland četvrti na ljestvici

Preostalih sedam mjesta u TOP 10 zauzimaju NBA klubovi. Portland je četvrti s prosjekom 10.04 milijuna dolara, Golden State je peti sa 9.9 milijuna, a šesti je Orlando s prosjekom od 9.4 milijuna dolara. Idući nogometni klub je PSG na 12. poziciji (8.9), dok je Manchester City na 13. poziciji (8.7)

Podaci korišteni u anketi predstavljaju osnovnu plaću igrača i ne uključuju razne bonuse i druge dodatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike