Nova velika iznenađenja na Štimčevom popisu!

Izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac je objavio popis kandidata za prijateljski susret Vatrenih i selekcije hrvatske lige koji će se odigrati 14. studenog u Rijeci.

29.10.2012.
14:19
VOYO logo

Na popisu su i tri nova imena - stoper Nordsjællanda Ivan Runje, napadač milanskog Intera Marko Livaja i veznjak Dinama Mateo Kovačić.

Igrači koji će se u ponedjeljak okupiti u Zagrebu te krenuti prema Rijeci su: Subašić, Krešić, Pamić, Bartulović, Vida, Ćorluka, Shildenfeld, Lovren, Maloča, Ivan Runje, Badelj, Kovačić, Modrić, Radošević, Rakitić, Sammir, Perišić, Kranjčar, Mandžukić, Eduardo da Silva, Jelavić i Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijateljska utakmica 14. studenog, između reprezentacije i selekcije hrvatske lige izaziva sreću u meni. Vidjet ćemo na terenu sve one koje preporučuju treneri, sve one koje gledamo u našoj ligi. Nadam se da će tu biti i mladih igrača iz reprezentacije. Napravit ćemo u Rijeci taj ogled za koji bih ja volio da postane tradicionalan, da jednom godišnje reprezentacija odmjeri snage s onim što nudi naše klupsko natjecanje pa da na licu mjesta vidimo kapacitete onih koji još uvijek igraju u Hrvatskoj", izjavio jeIgor Štimac.

Zašto ste pozvali neke nove igrače? Livaju, Ivana Runju, Maloču, Bartulovića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozvani su jer računamo na njih u budućnosti, a poziv su zaslužili dobrim igrama. Nema tu velikih objašnjenja."

Vjerojatno ćete gledati i igrače s druge strane, iz selekcije Prve HNL?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U to nema nikakve sumnje, sukladno tome sam zamolio predsjednika Šukera za jedan razgovor s onome tko će biti odabran za trenera selekcije Prve HNL. I ja sam nešto zapisao tko je dobar. Ne bih volio da bude nekih ekshibicija u odabiru igrača za selekciju Prve HNL. Pitanje je što će od igrača trebati u hrvatskoj budućnosti. Tu moraju biti igrači koji su standardni, koji su skrenuli pozornost i prošli selekcije u reprezentaciji."

Zašto je Rijeka odabrana kao domaćin?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebate pitati predsjednika Šukera. Ja sam sugerirao da to budu Pula i Rijeka, i radi klimatskih uvjeta. Trebalo nam je odredište u morskom ambijentu, a s obzirom da Istra i Kvarner nude dva kvalitetna stadiona – tako je i došlo do odluke."

Zašto nema Olića na popisu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S njim je obavljen razgovor, ono što se događa u njegovom klubu dalo nam je za pravo da ga ostavimo u Wolfsburgu. Njegov status u reprezentaciji inače je neupitan. Želimo mu dati prigodu da produži trenažni proces s novim trenerom u Wolfsburgu."

Je li ovo zaista bolji test nego da se igra, primjerice, protiv Alžira?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da postoji nekoliko razgloga. Puno bi potrošili na putovanje, prvo se okupiti ovdje, a onda sve trasferirati u Alžir, Senegal. Ne bi imali vremena ni za pošten trening. Takve utakmice same po sebi takve utakmice ne nose neki naboj, što ja ne volim. Za mene je kao igrača svaka utakmica bila isto, i to ću tražiti od svojih igrača. Mislim da je puno adekvatnije da nasuprot sebe imaju one koji traže njihove pozicije. Tu ne smije biti opuštanja. Vidjeli ste, mi smo rasli iz utakmice u utakmicu, imperativ će biti naš daljnji rast. Ja želim vidjeti odgovor od svakog igrača na samom terenu. Vidjeti onu kompaktnost koja je prikazana u Osijeku. Hoću vidjeti agresivnost, naboj, želim vidjeti pravu momčad. To je nekoliko osnovnih razloga zašto je bolja ova utakmica nego ona s nekim suparnikom koji bi isto čuvao nogu, poluaktivno trčkarao. Selekcija Prve HNL biti će dobar suparnik", smatra Štimac.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo