AUSTRIJANCI ZAUSTAVILI MLADE VATRENE / Bišćan nije bio pretjerano razočaran nakon prekida sjajnog niza: 'S ovim bodom nismo u lošijoj pozicij'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska je odigrala 0:0 s Austrijom i tako prekinula pobjednički niz u kvalifikacijama za Euro

25.3.2022.
22:12
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon šest uzastopnih pobjeda, hrvatska nogometna U-21 reprezentacije je u petak u susretu A skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo odigrala 0-0 protiv Austrije u Varaždinu.

Image
HRVATSKA - AUSTRIJA: 0-0 /

Mladi Vatreni ostali bez pobjede u Varaždinu: Palaversa pogodio gredu, Kačavenda isključen

Image
HRVATSKA - AUSTRIJA: 0-0 /

Mladi Vatreni ostali bez pobjede u Varaždinu: Palaversa pogodio gredu, Kačavenda isključen

Hrvatska je ovim rezultatom zadržala prvo mjesto na skupini, trenutačno ima četiri boda više od drugoplasirane Norveške koja ima utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odabranici izbornika Igora Bišćana su u prvom susretu ovih reprezentacija na gostovanju u Riedu slavili sa 3-1, no ovoga puta nisu uspjeli probiti austrijsku obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica je bila tvrda, žilava, organizirana s obje strane. Momčadi su imale jasne planove, a Austrija je pokazala da je ozbiljna momčad. Nije bilo previše ljepote, a kada se činilo da smo blizu pogotka, dogodio nam se crveni karton i naposljetku smo čuvali ovaj nepopularni rezultat. Ipak, s ovim bodom nismo u lošijoj poziciji, mogli bismo i nakon osam utakmica imati dobru situaciju", prenosi izjavu Igora Bišćana službena stranica HNS-a.

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Hrvatska - Austrija

"Nismo nastavili niz, ali čestitam dečkima, odigrali su stvarno ozbiljno i Austrija nam nije stvorila gotovo niti jednu šansu. Pokazali su karakter, ozbiljnost, kvalitetu i zadovoljan sam ovim bodom", prokomentirao je Bišćan pa progovorio o sljedećoj utakmici mladih Vatrenih, dvoboju s Finskom u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je procijeniti kako će igrati Finska, no oni će neopterećeni rezultatom biti otvoreniji za igru, a i mi ćemo biti drugačije postavljeni. Bit će zanimljivo. Finskoj ne smijemo ništa dopustiti, no mi smo čvrsti i u stanju prilagoditi se, kao danas, kada nije trebalo nikamo juriti. Vjerujem da će dečki, koji su dobra momčad, pobijediti Finsku i približiti se našem glavnom cilju", poručio je Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo