IBRA U OZBILJNIM PROBLEMIMA / 'Neka igra i zašuti'

Sjajni napadača PSG-a dugog jezika Zlatan Ibrahimović mogao bi biti kažnjen suspenzijom od četiri utakmice zbog uvrede na račun Francuske, koja je itekako uzburkala duhove u toj zemlji.

18.3.2015.
21:30
VOYO logo

Naviknuli smo već na ispade kontroverzne nogometne zvijezde Zlatana Ibrahimovića, ali ovoga puta ovaj fantastični švedski napadača nadmašio je i samoga sebe. Ibra je, ogorčen zbog suđenja u prvenstvenom srazu protiv Bordeauxa (PSG izgubio dvoboj s 3:2, Ibrahimović zabio dva gola), nakon utakmice kazao kako "ova us*ana zemlja ne zaslužuje PSG", i time šokirao francusku javnost, naišavši na žestoke osude političkog svijeta u toj zemlji.

Nakon što je uvidio kakvu glupost je ispalio, Ibrahimović se ispričao, ali unatoč tome prijeti mu kazna koja bi mogla biti ozbiljan udarac za ambicije njegovog kluba ove sezone. Naime, disciplinska komisija Udruženja profesionalnih nogometaša o Ibrahimovićevoj kazni raspravljati će u četvrtak, a pravila su i više nego jasna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako za uvrede na račun službene osobe izrečene nakon utakmice predviđaju maksimalno četiri utakmice suspenzije. Kako bilo, kazna neće biti izrečena odmah sutra, jer disciplinska komisija mora odlučiti hoće li ga saslušati, a njegovo eventualno saslušanje će biti odrađeno unutar tri tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ibrahimović je, tako, navukao na sebe bijes krajnje desnice i lidera Marinea Le Pena, koji je kazao da odmah napusti zemlju. Francuski premijer Manuel Valls je za Canal Plus izjavio kako je on osobno ostao šokiran uvredom na račun Francuske.

"Htio bih mu poručiti da se pristojno ponaša cijelo vrijeme", jasan je Valls.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desnica i ljevica u nečemu se, pak, slažu. Čelnik Socijalističke partije Jerome Guedj je Zlatanove riječi nazvao potpuno neprihvatljivima i uvredljivima.

"Neka igra nogomet i zašuti. Ili, u najmanju ruku, neka ima poštovanja prema ovoj zemlji i prema nogometnim navijačima koje je također uvrijedio", izjavio je Guedj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako bi Ibrahimović popio spomenutu kaznu, onda bi PSG bio u problemima. Iz razloga, što bi francuski prvak bez svog najboljeg igrača igrao u nekoliko važnih prvenstvenih utakmica, i to protiv Lorienta, derbi protiv Marseilla u gostima, polufinale Kupa sa Saint Etienneom, te finale Liga kupa protiv Bastije.

Što se tiče Lige prvaka, i tu je PSG u problemima jer je Zlatan zbog crvenog kartona, dobivenog u uzvratnoj utakmici osmine finala protiv Chelsea, ispao iz konkurencije za četvrftinalni sraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi istaknuti kako su već sad krenula nagađanja kako će švedski reprezentativac na kraju ljeta napustiti PSG. Kao Ibrine nove destinacije, spominju se Chelsea i Arsenal.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo