POSTUPCI SE NASTAVLJAJU

HULIGANI SE VRAĆAJU U HRVATSKU: Dvanaestorica izgrednika puštena na slobodu

Dvanaestorica hrvatskih huligana puštena su u četvrtak da se brane sa slobode nakon što su se pojavili pred sudovima u Sevilli i Malagi.

Izgrednici iz redova Dinamovih navijača izazvali su nerede u dva grada dan uoči utakmice Modrih protiv Seville u četvrtom kolu Lige prvaka. Španjolska policija privela je trojicu huligana u Sevilli i devetoricu u 150 kilometara udaljenoj Malagi u koju je niskobudžetnim letovima stigla skupina navijača.

IZ ŠPANJOLSKE STIGLA POTVRDA: U sukobu Dinamovih frakcija uhićeno 12 navijača!

Remećenje reda i nanošenje štete

Dnevnik AS ističe kako su trojica navijača u Sevilli u četvrtak izvedena pred Visoki sud Andaluzije gdje su optuženi za remećenje javnog reda i nanošenje štete. Kod njih su pronađene bejzbolske palice i noževi, ali nitko u izgredima nije ozlijeđen. Vraćene su im putovnice i dopušteno im je da se vrate u Hrvatsku, a sud u Sevilli će nastaviti postupak protiv njih, ako bude potrebno i uz pomoć sudskih vlasti u Zagrebu.

U Malagi je došlo do sukoba dviju frakcija Bad Blue Boysa, a uhićena su devetorica huligana koji su u četvrtak također izašli pred sud s optužbama za remećenje javnog reda. I njima su vraćene putovnice i mogu se vratiti u zemlju, a postupak će se nastaviti na sudu u Malagi.

Povratak na Net.hr