AJMO! /

Hrvatski trojac iščekuje uzvratne utakmice: 'Znamo što nam je činiti, moramo pobijediti'

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Hajduk se nalazi u povoljnoj situaciji nakon ostvarene prednosti od 2:0 protiv HB Torshavna na Poljudu. No, momčad iz Splita ne može si priuštiti opuštanje u gostima na Farskim Otocima

1.8.2024.
10:00
Zvonimir Barisin/PIXSELL
VOYO logo

Tri hrvatska kluba pokušat će osigurati svoje mjesto u trećem pretkolu europskih natjecanja. Hajduk, Rijeka i Osijek igraju uzvratne utakmice drugog pretkola s ciljem napredovanja.

Image
STIGLO VIJEME ZA TRANSFER /

Luka Sučić ima novi klub, napušta Austriju i odlazi u Španjolsku

Image
STIGLO VIJEME ZA TRANSFER /

Luka Sučić ima novi klub, napušta Austriju i odlazi u Španjolsku

Hajduk se nalazi u povoljnoj situaciji ostvarivši na Poljudu prednost od 2:0 protiv HB Torshavna. No, momčad iz Splita ne može si priuštiti opuštanje u gostima na Farskim Otocima. Trener Gennaro Gattuso suočio se s disciplinarnim problemom jer Emir Sahiti nije otputovao zbog kašnjenja na momčadski sastanak. Gattuso je jasno dao do znanja da disciplina ima prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo nogometna momčad, postoje jasna pravila, mora postojati i disciplina. Emir je zakasnio na sastanak i nije otputovao s nama, ali u petak je novi dan, počinje se iz početka", rekao je talijanski znalac.

Dodao je kako ne bi volio da se takva situacija ponovi: "Radije ću izgubiti utakmicu nego dostojanstvo. Nemojmo se vraćati na tu temu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka, koja je u prvom susretu protiv Corvinula odigrala bez golova, danas igra uzvrat na svom terenu. Trener Željko Sopić uvjeren je u uspjeh svoje momčadi, naglašavajući važnost pobjede pred domaćom publikom.

"Očekuje nas prva utakmica pred domaćom publikom, otvaranje sezone. Znamo što nam je činiti, moramo pobijediti da bismo prošli u iduće kolo europskog natjecanja."

"Ova momčad je spremna za to, jednostavno moramo odigrati prepoznatljivu utakmicu i stvarati prilike koje će dovesti do golova jer samo se prolaz piše," dodao je.

Osijek, nakon uvjerljive pobjede od 5:1 protiv Levadije, također igra uzvratnu utakmicu u gostima. Trener Federico Coppitelli ističe da unatoč visokoj pobjedi u prvom susretu, ne smije biti opuštanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na visoku pobjedu u prvom susretu, Levadia nije banalna momčad. Bilo je razdoblja u kojima smo imali određenih problema s kontrolom igre, što trebamo shvatiti kao upozorenje."

Coppitelli je naglasio važnost koncentracije i poboljšanja igre: "Ne smijemo se opustiti i shvatiti olako uzvrat u Talinu, već trebamo pokazati kako smo u tih tjedan dana između dva susreta učinili određene pomake u svojoj igri."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo