KUP STIGAO U VINKOVCE: / Cibalia je jednom došla do finala, a ta 1999. pamti se po jednoj od najkontroverznijih utakmica u povijesti

Image
Foto: Screenshot Youtube

Ovako je to sve izgledalo prije 19 godina na Maksimiru

23.5.2018.
11:48
Screenshot Youtube
VOYO logo

Grad Vinkovci i njihovi stanovnici danas će svjedočiti finalu hrvatskog Kupa u kojemu će igrati Dinamo i Hajduk. Vinkovačka Cibalia ove sezone ispala je iz Prve HNL, a u svojoj povijesti samo je jednom igrala finale hrvatskog Kupa. U osmom izdanju ovog natjecanja u sezoni 1998./1999. u finalu igrao se slavonski derbi između Osijeka i Cibalije. Na Maksimiru su slavili Osječani 2-1 u jednoj od najkontroverznijih utakmica u hrvatskoj nogometnoj povijesti.

DINAMO I HAJDUK U BORBI ZA RABUZINOVO SUNCE: Vinkovci pod opsadom; veliki okršaj na terenu, ali i na tribinama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravdu je na utakmici dijelio Reno Sinovčić. Osijeku je prvo u drugoj minuti dosuđen kazneni udarac koji nije realiziran, a Cibalia je povela 35. minuti i usprkos isključenju dvojice igrača - Raića Sudara i Ravlića, držali su se hrabro Vinkovčani do same završnice kada su Osječani izjednačili u 94. minuti koju je, neobjašnjivo dugo produžio sudac utakmice. U produžecima Osijek u petoj minuti zabija zlatni gol i osvaja trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo