RAPSODIJA VATRENIH / Hrvatska uvjerljivom predstavom osvojila ACUD Cup porazivši u finalu domaćina turnira

Image

Tekstualni prijenos utakmice Egipta i Hrvatske mogli ste pratiti na portalu Net.hr

26.3.2024.
19:00
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija uvjerljivom je igrom svladala Egipat u finalu ACUD Cupa rezultatom 4-2 (1-1). Egipćani su šokirali Vatrene pogotkom u 5. minuti, ali Vlašić je eurogolom vratio stvari na početak do poluvremena. U drugom dijelu Vatreni su prezentirali odličnu i lepršavu igru, zabijali su redom Petković, Kramarić i Majer, dok su domaćini utješni pogodak za konačnih 4-2 postigli duboko u sudačkoj nadoknadi.

Kraj

Egipat - Hrvatska

2-4

Hrvatska: Labrović - Gvardiol, Vida, Pongračić, Stanišić - Brozović, Majer, Modrić - Pjaca, Petković, Vlašić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egipat: Abou Gabal - Hany, Rabia, Abdelmonem, Hamdi - Fathi, Attia, Afsha - Marmoush, Mohamed, Trezeguet

Tijek utakmice

Lijepo su krajem prve minute kombinirali naši, Pjaca je petom pokušao podvaliti Majera u gol-šansu, ali to dodavanje nažalost nije prošlo. Prva prijetnja došla je u 5. minuti, ali ne s naše strane. Egipćani su imali slobodan udarac, a izravni udarac obranio je Labrović, međutim odbijena lopta poslana je još jednom u kazneni prostor, a Ramy Rabia s vrha peterca pospremio je loptu u praznu mrežu. Iznenađuje da je glavni sudac utakmice osobno provjeravao situaciju iz VAR sobe i nije primijetio igrača koji se iz nedozvoljene pozicije vratio ispred obrane i utjecao na igru nakon čega su Faraoni poveli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 17. minuti Vida se našao u velikoj prilici nakon centaršuta Majera, ali to je obranio domaći vratar, a zatim je bljesnula kontra Egipćana, međutim, Mostafu Mohammeda je zaustavila vratnica. Dvije minute kasnije odlično je reagirao Petković koji je ''ukrao'' loptu u opasnoj zoni, prebacio obranu Egipta, ali Vlašić nije uspio realizirati priliku za postizanje zgoditka. Nije Vlašić mogao promašiti dvaput, u 21. minuti sam si je iskreirao priliku i udarcem s ruba šesnaesterca zabio od grede, kakav je to efektan pogodak bio.

Nakon greške Gvardiola u 27. minuti otvorila se prilika za kontru Egipta, a Marmuoshev udarac iskosa ukrotio je Labrović. U idućem napadu opet je Hrvatska imala slobodni udarac u opasnoj zoni, još jednom je Majer odlično ubacio, ali Pongračićev udarac bio je neprecizan. Opasan je u 35. minuti bio i Majer pucavši s ruba kaznenog prostora, ali obrambeni igrač je to blokirao. U 43. minuti lijepo su Majer i Modrić kombinirali nakon kornera na desnoj strani, a centaršut mlađeg ''LM'' netko je prebacio do Pjace, a Pjacin udarac glavom koji je išao u gol, blokiran je. Pjaca je zatim u sudačkoj nadoknadi efektno predriblao dvojicu igrača i poslao oštru loptu u peterac, ali Bruno Petković našao se u raskoraku i nije na pravi način uspio zahvatiti loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Drugo poluvrijeme

Primirila se igra u prvih deset minuta drugog dijela, a onda je nakon jednog kornera sam k'o duh ostao Bruno Petković. Nakon ubačaja Luke Modrića kapetan Dinama bio je precizan i zabio je za preokret Vatrenih. U 63. minuti Trezeguet je prodao ''tunel'' Stanišiću i onda pucao s vrha kaznenog prostora, Kotarski nije mogao do lopte, ali ona je nasreću otišla pokraj vratnice. Dvije minute kasnije opet su prijetili Egipćani, ali Marmoushev pokušaj iz slobodnog udarca zaustavio je Kotarski. Blizu pogotka minutu kasnije bio je Marco Pašalić nakon jedne kontre Vatrenih koja je sijevnula nakon što su domaćini tražili kazneni udarac.

Prekrasnu akciju odigrali su Vatreni u 72. minuti, Egipćani se nisu mogli snaći, a onda je udarac Marija Pašalića otišao preko gola, a Pašalić je i u idućem napadu pucao, ovaj put pokraj gola. Pitanje pobjednika riješio je Kramarić u 77. minuti utakmice, tek nekoliko minuta nakon što je ušao u igru zamjenivši Petkovića. Još jednom je opasno centrirao Majer, a napadač Hoffenheima opet je pokazao koliko je neumoljiv u takvim situacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noćnu moru za Egipat upotpunio je Lovro Majer koji je u 86. minuti skinuo ''paučinu'' nakon Kramarićeve asistencije, ali domaćini su bili ti koji su imali glavnu riječ - u dubokoj sudačkoj nadoknadi glavom je za 4-2 zabio Abdelmonem.

Image
Foto: Pixsell
Image
'SAMO DA SE NITKO NE OZLIJEDI' /

Dalić najavio promjene, očekujemo jednu drugačiju Hrvatsku: 'Ne vidim u tome ništa loše'

Image
'SAMO DA SE NITKO NE OZLIJEDI' /

Dalić najavio promjene, očekujemo jednu drugačiju Hrvatsku: 'Ne vidim u tome ništa loše'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo