'SAMO DA SE NITKO NE OZLIJEDI' / Dalić najavio promjene, očekujemo jednu drugačiju Hrvatsku: 'Ne vidim u tome ništa loše'

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Tomo Šokota najavio nam je utakmicu Hrvatske i Egipta danas od 20.45 u Kairu

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

26.3.2024.
10:39
Matija Habljak/Pixsell
VOYO logo

Tomo Šokota taman je kretao na put prema Ljubljani kad smo ga nazvali jutros. Ide s ekipom na utakmicu Slovenije i Portugala, koja se večeras od 20.45 igra u Stožicama. Njih 4-5.

Malo zezanje, klopica, cuga, utakmica, dobro društvo, pa povratak doma uz još dozu zezancije i dobre zabave, atmosfere... navijački. Kad je tako, ne može biti loše...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme im u Sloveniji i neće biti baš naklonjeno što se tiče sunca, jer prema vremenskoj prognozi trebalo bi biti oblačno, ali bez padalina. Njima će, u to vjerujemo, sigurno sjati sunce. Najbitnije da ne pada kiša, a ne bi trebala...

Image
UGODAN SUSRET /

Dalića dan uoči finala u Egiptu posjetio njegov prethodnik na klupi Hrvatske

Image
UGODAN SUSRET /

Dalića dan uoči finala u Egiptu posjetio njegov prethodnik na klupi Hrvatske

Pitali smo ga za koga će navijati? Igrao je za Benficu od 2001. do 2005. i u 73 nastupa postigao 24 pogodak uz 9 asistencija, a u sezoni 2010./2011. za Olimpiju Ljubljana odigrao 20 utakmica uz 8 golova i 3 asistencije, prema podacima s Transfermarkta. Ostao je zakopčan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Hm... vidjet ćemo", samo je rekao kratko i diplomatski Tomo Šokota.

Slovenija i Portugal nisu bili razlog zvanja Tomislava Šokote, nego utakmica Hrvatske i Egipta u Kairu, u finalu ACUD Cupa u Kairu od 20.45. Vatreni su na team buildingu u Egiptu, ali ne žele narušavati ugled, nego uzeti trofej i isprobati neke varijante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je najavio promjene u sastavu, potvrdivši da četvorica igrača koja su nastupila protiv Tunisa sigurno neće igrati u finalu protiv Egipćana. Vida je isto upitan, propustio je trening. Vidjet ćemo hoće li Domagoj nastupiti...

"Martin Erlić i Luka Ivanušec dobit će poštedu nakon lakših ozljeda dobivenih u polufinalu, kako bi se vratili zdravi i spremni u svoje klubove. Također, neće braniti Dominik Livaković i Ivica Ivušić, nego će po jedno poluvrijeme među vratnicama biti Nediljko Labrović i Dominik Kotarski. Imamo šest zamjena, plan je da ih sve iskoristimo", rekao je na pressici Zlatko Dalić i dodao kako je bilo problema u igri protiv Tunisa, kako su premalo šansi stvorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morat ćemo biti puno bolji ako želimo pobijediti domaćine", naglasio je Zlatko Dalić.

Bit će to važan test, dobar ispit za hrvatsku nogometnu reprezentaciju protiv domaćina koji će imati i pomoć publike. Očekujemo i bolju nogometnu atmosferu na New Administrative Capitalu u odnosu na onu protiv Tunisa na International stadionu u Kairu, kad su tribine bile prazne. Mohamed Salah neće nastupiti, ali tu je naš Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što očekuje Tomo Šokota od finalne utakmice, čemu se nadati?

"Nadam se nitko neće ozlijediti i da ćemo dobiti još nekog raspoloženog igrača da izbornik može računati na njega. Da vidimo neke nove, druge igrače, da vidimo u takvoj su formi, što mogu. Nadam se uigravanju, isprobavanju nekih novih varijanti. Protiv Tunisa se vidjelo da je to bilo samo tek toliko da se odradi, da svi ostanu zdravi i da budu dečki malo zajedno. Ne bih ja previše očekivao, iako svatko od nas koji su nosili dres Hrvatske želi pobijediti, tako je i s ovim dečkima", objašnjava nam bivši nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomo Šokota za hrvatsku nogometnu reprezentaciju odigrao je 8 utakmica uz 2 gola. Zanimljivo, debitirao je upravo u Ljubljani, 19. studenoga 2003. godine na Centralnom stadionu Bežigrad, u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija protiv Slovenije (1:0). To je bila ona povijesna utakmica koja je odlučivala o putniku za EP u Portugal.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Tomo Šokota oduvijek je bio miljenik zagrebačkih navijača.

Četiri dana ranije u prvoj je utakmici u Zagrebu bilo 1:1 i zanimljivo da Šokota nije bio među kandidatima za taj sraz. Kad je voda došla do grla, nakon medijskog pritiska, tadašnji izbornik, veliki Otto Barić, danas nažalost pokojni, povukao je pobjednički potez i pozvao Šokotu za ključni uzvrat u Ljubljani...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šokota je u to doba sjajno igrao za Benficu i neprijeporno je i ranije zavrijedio poziv. I Barićev je “džoker” opravdao očekivanja. Sjećamo se s tog dvoboja na kojem je vaš novinar bio, Šokota je odigrao odlično i ponio epitet jednog od naših najboljih igrača u Ljubljani, asistirao je strijelcu Prši za pobjedonosni pogodak u 61. minuti. Isto tako, Šokota je nastupio na Euru u Portugalu 2004.

Image
Image

"Uz to, mi smo prijateljske utakmice, u naše doba, u nacionalnom dresu koristili da se vidimo, podružimo. Isto tako, da igrači koji su bili u drugom planu dobiju šansu, da se nametnu izborniku. Ne vidim ništa loše u tome, nisam vidio ni tada, ne vidim ni sad. Ali ponavljam, najbitnije je da se nitko ne povrijedi jer EP se bliži. Da imamo spremne igrače za ono što slijedi", završio je Tomo Šokota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo