HRVATSKA U KVALIFIKACIJAMA ZA SP PROTIV SRBIJE I BIH NA POLJUDU? / Evo koga sve Vatreni mogu dobiti u grupi

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska u kvalifikacijama za SP može dobiti Srbiju u grupi

19.11.2020.
13:19
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Natjecanje po skupinama u Ligi nacija dobilo je jučer svoj završni epilog, rasplet. To znači da su poznate sve jakosne skupine za predstojeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022.

Image
MAĐARSKA, ČEŠKA, WALES I AUSTRIJA U ELITNOM RAZREDU: /

Ovo je konačni rasplet po skupinama

Image
MAĐARSKA, ČEŠKA, WALES I AUSTRIJA U ELITNOM RAZREDU: /

Ovo je konačni rasplet po skupinama

Izbjegli smo one najjače

Ždrijeb kvalifikacijskih skupina je 7. prosinca, a Hrvatska se nalazi u prvoj jakosnoj skupini, što znači da neće izvući nikog od najjačih europskih reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španjolska, Italija, Danska, Njemačka i Nizozemska nisu potencijalni protivnici svjetskih viceprvaka i to je ono što je dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vidimo se u ožujku u Splitu'

Međutim, svejedno možemo dobiti neugodne reprezentacije poput Srbije, Švicarske, Poljske, Švedske iz drugog pota, Rusiju, Mađarsku, Island, Irsku i Češku iz trećeg, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju, Bugarsku i Izrael iz četvrtog. U petom i šestom su uglavnom protivnici s kojima Hrvatska ne bi trebala imati većih problema, a od njih vrijedi izdvojiti Kosovo koje se diže na međunarodnoj nogometnoj sceni i Azerbajdžan. Kvalifikacije počinju u proljeće 2021. godine i možemo, prema onom što je rekao izbornik Zlatko Dalić na presici nakon Portugala u utorak, očekivati prvu domaću utakmicu Hrvatske na Poljudu u Splitu, kao i neke ostale. Split će, tako, u sljedećim kvalifikacijama biti najstalniji domaćin Vatrenih do sad.

Svjetski doprvaci neće više igrati na Maksimiru

"Vidimo se u ožujku u Splitu", rekao je Zlatko Dalić i tako potvrdio ono o čemu u HNS-u bruje u posljednje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, svjetski doprvaci neće više igrati na Maksimiru, koji je odavno bio neadekvatan za odigravanje utakmica tako visokog ranga (iako ima Uefinu licenciju), a pogotovo ne nakon potresa, koji je istočnu i južnu tribinu učinio neupotrebljivima. Kvalifikacije će biti krajnje neobične, prije pomaknutog Eura, i to s čak tri termina u ožujku i rujnu kako bi se oslobodilo ljeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo