VRIJEME ZA PROMJENE / Hrvatska protiv Tunisa igra po novim nogometnim pravilima! Donosimo koji su to noviteti

Image
Foto: Pixsell

Pravila su utvrđena na Općem godišnjem sastanku Međunarodnog odbora nogometnih saveza (IFAB)

11.6.2019.
12:30
Pixsell
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija će od 20.45 u Varaždinu ugostiti Tunis i bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici, ona će biti bitna prvenstveno zbog činjenice da će biti odigrana po novim pravilima.

Ona su utvrđena na Općem godišnjem sastanku Međunarodnog odbora nogometnih saveza (IFAB) u Aberdeenu 2. ožujka ove godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o tri noviteta koja će se primjenjivati. Pa tako, uvodi se upotreba žutih i crvenih kartona za nesportsko ponašanje službenih osoba. Nadalje, igrač koji pri zamjeni napušta teren za igru mora izaći na najbližoj točki granične crte. I na kraju, pri udarcu s vrata i slobodnom udarcu za obrambenu momčad u vlastitomkaznenom prostoru, lopta je u igri čim se udarac izvede, što znači da se može igrati loptom prije nego što izađe iz kaznenog prostora.

Ostale promjene uključuju jasniju definiciju "igranja rukom", igrači napadačke momčadi moraju stajati najmanje jedan metar od obrambenog "živog zida", vratar mora imati samo jedno stopalo na gol liniji pri izvođenju kaznenog udarca te će se uvesti novi postupak spuštanja lopte. Uključujući spuštanje lopte u slučaju da lopta pogodi člana sudačkog tima te uđe u gol, promijeni se momčad u posjedu lopte ili započne obećavajući napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo