'HRVATSKA IMA JEDNU JAKO SLABU TOČKU': / Ove riječi neće se svidjeti Vidi; Domagoj sad sigurno ima motiv više u Budimpešti

Image
Foto: PIXSELL/AFP

'Najslabija karika je definitivno Domagoj Vida koji radi najviše pogrešaka od svih drugih hrvatskih igrača'

24.3.2019.
12:35
PIXSELL/AFP
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija od 18.00 igra drugu utakmicu u kvalifikacijama za Euro 2020. Protivnik aktualnim svjetskim doprvacima u Budimpešti na Groupama Areni je Mađarska. Za razliku od utakmice protiv Azerbajdžana, Hrvatska će u ovoj igrati u trenutačno najjačem sastavu. Vraćaju se Rebić, Lovren i Brozović, Kramarić će preseliti u špicu i Dalićeva momčad je veliki favorit. Znaju to i Mađari, čini mediji dosta pozornosti posvećuju ovom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
OD DALIĆEVOG RJEŠENJA, DO JUNAKA POBJEDE: /

Sinoć smo razgovarali s Bornom Barišićem

Image
OD DALIĆEVOG RJEŠENJA, DO JUNAKA POBJEDE: /

Sinoć smo razgovarali s Bornom Barišićem

Sam pogled na web izdanje vodećeg mađarskog dnevnog sportskog lista Nemzeti Sporta, kao i na naslovnicu njihovog današnjeg tiskanog izdanja, to jasno daje do znanja.

Image
Image

Nemzeti Sport u svom tiskanom izdanju objavio je veliku analizu Hrvatske od koje očekuje da će protiv njihove reprezentacije igrati puno bolje nego protiv Azerbajdžana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boje se krila hrvatske nogometne reprezentacije

"Veliko je iznenađenje da je Hrvatska tu utakmicu dobila samo 2-1 budući da je bila dominantna u svim statističkim pokazateljima. No Hrvati su i u toj utakmici pokazali da su najjači tamo gdje je Mađarska najslabija, na krilima Hrvatska često igra u širokoj 4-3-3 formaciji u kojem se krilima pridružuju i bekovi, jako dobro si čuvaju leđa u tim trenucima, a to bi za našu momčad mogao biti jako veliki problem", piše Nemzeti Sport, čiji novinar i ističe slabosti ove Dalićeve reprezentacije, odnosno najveći problem:

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

09.11.2017., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje ce se odrzati 2018. godine u Rusiji, Hrvatska - Grcka. Ivan Perisic, Sime Vrsaljko. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Image
Foto: LOVROVIC / AFP

Borna Barisic

"Najveći problem hrvatske nogometne reprezentacije je odlazak golgetera Marija Mandžukića. U njemu su imali taktički fantastičnog igrača koji je bio neopisivo koristan u svim fazama igre, gdje god je igrao davao je sve od sebe. U post-mandžukićevskoj eri najviše je igrao Ante Rebić, a protiv Azerbajdžana debitant iz Dinama Bruno Petković. Nagradno pitanje glasi: zašto Kramarić, koji je u odličnoj formi, nije igrao u vrhu napada, ali to su slatke brige. Ah, da bar mi imamo takvih problema", piše NS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Croatia's defender Josip Brekalo (L) vies with Azerbaijan's midfielder Dmitri Nazarov during the Euro 2020 qualification football match between Croatia and Azerbaijan at Maksimir stadium in Zagreb, Croatia on March 21, 2019. (Photo by Denis LOVROVIC / AFP)

'Kako iznenaditi Hrvate? Izborniče, ovo je rješenje'

Na kraju teksta Mađari se pitaju kako uhvatiti Hrvatsku iznenaditi i svojem izborniku su ponudili rješenje.

"Jedna od najslabijih točaka u hrvatskoj igri su prekidi. Od 18 golova, koliko su ih Hrvati primili u ovoj sezoni, čak 12 je palo nakon prekida. Također, Hrvatska je tri gola dobila iz penala i čak devet iz kornera ili slobodnih udaraca. Samo su četiri od zadnjih 18 utakmica uspjela ne primiti gol, no treba računati da su u Ligi nacija igrali protiv najjačih reprezentacija. Što se igrača tiče, najslabija karika je definitivno Domagoj Vida koji radi najviše pogrešaka od svih drugih hrvatskih igrača", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Spain's forward Rodrigo Moreno (L) challenges Croatia's defender Domagoj Vida during the UEFA Nations League A group 4 football match between Spain and Croatia at the Manuel Martinez Valero stadium in Elche on September 11, 2018. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)

Za kraj, Nemzeti Sport ovako najavljuje utakmicu Mađarske i Hrvatske na webu kroz pogled spomenutog lista:

"Balázs Dzsudzsák došao je do prekretnice, mađarska nogometna reprezentacija igra jednu fantastičnu i bitnu utakmicu. Marco Rossi obećava da će igrati hrabru igru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo