VELIKA NADA /

Hrvatska ima igračinu: 'S bakom sam svaki dan igrao lopte. Mi smo dinamovci, a moj kum je najveći dinamovac ikad'

'Sa Sučićem dosta pričam. Još smo dan danas u kontaktu. Roko je bio ovdje kao veliki brat. Stalno smo bili zajedno. Svaki dan'

Donna Diana Prćić

Donna Diana Prćić

27.10.2024.
20:30
VOYO logo

A nakon Luke Sučića, na veliku nogometnu pozornicu stiže još jedan igrač austrijskog Salzburga - Oliver Lukić. Mladi veznjak već igra i za mladu hrvatsku reprezentaciju, ali sanja o Dinamu i pozivu izbornika Zlatka Dalića. S njim je u Salzburgu razgovarala Donna Diana Prćić.

Image
DONNA DAY /

Naša novinarka briljirala u Salzburgu. Razotkrila Lijndersa i otkrila što je s Petkovićem

Image
DONNA DAY /

Naša novinarka briljirala u Salzburgu. Razotkrila Lijndersa i otkrila što je s Petkovićem

'Loptu nikad nisam ostavio'

"S bakom sam svaki dan igrao lopte. Od tada sam volio biti golman pa mi je ona bacala lopte i tako se igrali svaki dan. Ja i dida isto svaki dan! Ja nisam loptu ostavio", priča našoj Donni Oliver Lukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još od malih nogu bilo je jasno - nogometnim putem želi ići Oliver Lukić. Hrvatski veznjak Salzburga dolazi iz Beča, friško je punoljetan, a prije 18. rođendana je već ostvario san. Zaigrao je u Ligi prvaka i slavio u playoffu protiv Dinama iz Kijeva.

"Imao sam svojih 20 minuta, Mislim raditi svaki dan na treningu 100 % da bi tu šansu opet dobio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šansu mu je tada dao trener austrijskog doprovaka Pepijn Lijnders. Salzburška akademija poznata je po brušenju mladih dragulja, a upravo se Lukić lani našao među top 60 nogometaša svijeta do 17 godina.

Pepijn Lijnders: 'Oliver je naš veliki talent'

Pepijn Lijnders, trener RB Salzburg, je prošlog tjedna na pressici Donni o Oliveru Lukiću kazao:

"Oliver je naš veliki talent. Imao je debi u playoffu Lige prvaka što je suludo jer je on jako mlad. S pravim stavom kakav on ima, vidite i kako je kvalitetan."

Iako nije zaigrao protiv Plavih u Ligi prvaka, emocije su ga, priznaje, itekako ponijele te večeri u Salzburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam veliki fan Dinama, tako da prvi put sad igram protiv njih. Pogotovo Petković, ovi igrači koje sam uvijek gledao davno na televiziji i navijao za njih. I onda u tunelu stajati pored njega i čak sam Ademija pitao za dres, ali nisam imao svoj, pa nije mogao mijenjati dres."

Protivnik je to u čijim redovima bi se jednog dana htio naći, a i u prošlosti je, kaže, skoro i došlo do tog scenarija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moj kum je najveći dinamovac od svih'

"Bio sam tada u Zagrebu na probi i tako mislim na kraju. Bio sam mlad. Nisam znao što se događa. Vratio sam se nakon toga u Beč. Mislim da je to za mene bilo kao smak svijeta."

Zbog čega Dinamo i u kojem trenutku života je to sve krenulo?

"Tata i kum. Kum je najveći dinamovac od svih, tako da smo uvijek prije još kad je Olmo bio, još i Gvardiol, Ligu prvaka stalno gledali."

Lukić je velika uzdanica mini Vatrenih - igra za reprezentaciju do 19 godina, nakon što je skinuo dres austrijske reprezentacije u kojoj je bio kapetan 3 godine. Uz obitelj, velika podrška su mu i oni iza kojih su sada dani u Salzburgu - Luka Sučić i Roko Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa Sučićem dosta pričam. Još smo dan danas u kontaktu. Roko je bio ovdje kao veliki brat. Stalno smo bili zajedno. Svaki dan", završio je Oliver Lukić.

Upravo s Lukom Sučićem i Lukom Modrićem koji mu je najveći nogometni uzor htio bi jednog dana dijeliti svlačionicu i biti dio, za njega najvećeg priznanja, Dalićeve momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo