Fantastično! Hrvatska dobila najlakšeg mogućeg protivnika!

Nije moglo bolje! Hrvatska nogometna reprezentacija u dodatnim će kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu igrati protiv Islanda.

Rezultat je to ždrijeba koji je obavljen u ponedjeljak u sjedištu Međunarodne nogometne federacije (FIFA) u Zürichu. Hrvatska je bila jedna od četiri reprezentacije koje su bile nositelji, a na koncu je za suparnika dobila najslabije rangiranu momčad na ljestvici FIFA-e (46. mjesto) od onih koje su bile u bubnju. Prva je utakmica na rasporedu 15. studenog na Islandu, a uzvrat je četiri dana kasnije u našoj zemlji.

Hrvatska je, podsjetimo, osvojila drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini A iza Belgije, dok je Island bio drugi u skupini E, zaostavši samo za Švicarskom.

Islanđane vodi Lars Lagerbäck koji se s reprezentacijom Švedske uspio plasirati na pet uzastopnih velikih natjecanja. Na hrvatskoj će, pak, klupi u dvobojima protiv Island debitirati novi izbornik Niko Kovač.

Island – Hrvatska

Portugal – Švedska

Ukrajina – Francuska

Grčka – Rumunjska
Najjači par u dodatnim kvalifikacijama čine Portugal i Švedska, što znači da na SP-u u Brazilu sljedeće godine nećemo gledati jednu veliku zvijezdu – Cristiana Ronalda ili Zlatana Ibrahimovića. Ukrajina je za suparnika dobila Francusku, dok će Grčka igrati protiv Rumunjske.

Povratak na Net.hr