HNS PONOVNO BRILJIRA: / Hrvatski nogomet će u Moskvi predstavljati nepravomoćno osuđeni direktor

Image
Foto: PIXSELL

FIFA u srijedu bira domaćina SP-a 2026., a Hrvatski nogometni savez predstavljat će i Damir Vrbanović.

12.6.2018.
22:56
PIXSELL
VOYO logo

U Moskvi će se u srijedu, dan prije početka mundijala, održati 68. kongres Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) na kojemu će se birati domaćin Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Na dnevnom je redu izbor domaćina svjetske smotre 2026. godine, a Vijeće FIFA na glasovanje je dalo zajedničku kandidaturu Kanade, SAD-a i Meksika te kandidaturu Maroka. Ukoliko niti jedna kandidatura ne dobije dovoljnu podršku, FIFA će započeti novu proceduru poziva na kandidiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće Fife predstavilo je i novu formulu za izračunavanje bodova prema kojima će se formirati poredak najboljih reprezentacija te izmijenjenu verziju Etičkog kodeksa koji na snagu stupa 1. kolovoza.

Po završetku 68. Kongresa Fife započinje izborno razdoblje, u kojemu će se podnositi kandidature za funkciju predsjednika Fife. Glasovanje je zakazano za 5. lipnja 2019. godine, kada će biti održan 69. Kongres Fife.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku delegaciju na kongresu činit će predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza DavorŠuker, izvršni direktor DamirVrbanović, koji je prošlog tjedna nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora, i voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja IvančicaSudac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo