SVE NA JEDNOM MJESTU / HNS izdao posebne upute za navijače uoči ključne utakmice Vatrenih za plasman na Euro

Image
Foto: Ansis Ventins/PIXSELL

Prije, za vrijeme i nakon održavanja ovog sportskog javnog okupljanja na prilazima stadionu provodit će se posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa

21.11.2023.
12:28
Ansis Ventins/PIXSELL
VOYO logo

U utorak, 21. studenoga s početkom u 20.45 sati, na zagrebačkom stadionu Maksimir bit će odigrana kvalifikacijska utakmica za UEFA Euro 2024 između Hrvatske i Armenije. Hrvatski nogometni savez i Policijska uprava zagrebačka tom su prigodom pripremili sljedeće važne informacije za sve posjetitelje.

Image
SRETNO, DEČKI! /

Ovaj frapantan podatak pokazuje da Vatreni večeras igraju protiv povijesti koja nije na našoj strani

Image
SRETNO, DEČKI! /

Ovaj frapantan podatak pokazuje da Vatreni večeras igraju protiv povijesti koja nije na našoj strani

Mjere sigurnosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije, za vrijeme i nakon održavanja ovog sportskog javnog okupljanja na prilazima stadionu provodit će se posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa. Također, policijski će službenici prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja intenzivno opservirati područje grada Zagreba, obilaziti mjesta okupljanja navijača i navijačkih skupina te provoditi druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a sve u cilju prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti građana.

Pozivamo građane da poštuju upute i naredbe policijskih službenika u prometu, ali i izvan stadiona tijekom provedbe policijskih poslova te na stadionu, a sve kako bi nogometna utakmica protekla u sigurnom okruženju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, pozivamo građane da odmah pozovu policiju na broj 192 ako uoče skupine osoba koje se protupravno ponašaju ili bi se mogle protupravno ponašati.

Na ulasku u stadion Maksimir provodit će se detaljne mjere sigurnosti, a kako bi se onemogućilo unošenje zabranjenih predmeta i sredstava na stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz navedenog razloga pozivamo posjetitelje i navijače da na stadion dođu što ranije. Ulazi na stadion bit će otvoreni dva sata prije početka, od 18.45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svim navijačima snažno preporučujemo korištenje javnog prijevoza pri dolasku na Maksimir.

Posebna regulacija prometa i prometne obavijesti za područje grada Zagreba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dan utakmice, u utorak, 21. studenoga, od 6 do 24 sata privremeno se za promet zatvara:

  • parkiralište ispred zapadne tribine stadiona Maksimir,
  • parkiralište nekadašnje tržnice Borongaj,
  • poligon za obuku vozača Borongaj,
  • parkiralište kod bazena Svetice,
  • parkiralište od spomenika Bacača diska do zapadnog parkirališta stadiona Maksimir,
  • Ulica Divka Budaka od nekadašnje tržnice Borongaj do bazena Svetice,
  • Hitrecova ulica i parkiralište na Hitrecovoj ulici i
  • zapadno parkiralište Ekonomskog fakulteta te Trg J. F. Kennedyja.

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozila koja su na dan održavanja nogometne utakmice zaustavljena ili parkirana na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, bit će izmještena, a vlasnici sankcionirani. Preporučujemo posjetiteljima da za dolazak na stadion koriste javni prijevoz i krenu ranije, a kako se u prometu ne bi stvarale gužve i zastoji.

Parkiranje vozila u široj zoni oko stadiona Maksimir nije moguće, pa posjetitelji koji se ipak odluče vozilima krenuti prema stadionu, za parkiranje trebaju koristiti parkirališta u drugim dijelovima grada te potom pješice ili javnim prijevozom doći do stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apeliramo na sve sudionike u prometu za dodatno strpljenje, oprez i razumijevanje ako dođe do stvaranja gužvi i povremenih zastoja u prometu.

Ulaz na stadion Maksimir

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Ulazi na stadion su otvoreni od 18.45 sati.
  • Posjetitelji, uz kupljenu ulaznicu, moraju imati identifikacijsku ispravu s fotografijom (osobna iskaznica, putovnica ili vozačka dozvola) temeljem koje će se prije ulaska provjeriti njihov identitet.
  • Nakon ulaska na stadion i tijekom javnog okupljanja posjetitelji mogu sjediti isključivo na mjestu koje je određeno na ulaznici te ne mogu biti u prostorima koji nisu predviđeni za gledatelje.
  • Na tribine posjetitelji ne mogu unijeti kišobrane, velike torbe i ruksake, boce, upaljače, kovanice i druge predmete pogodne za ozljeđivanje ili izazivanje požara.

Fan zona

Hrvatski nogometni savez će u uoči ogleda Hrvatske i Armenije, s partnerima organizirati fan zonu kod stadiona Maksimir, a sve posjetitelje očekuje bogat program, uključujući atraktivan koncert te javno gledanje utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve željne vatrene atmosfere i dobre zabave uoči, tijekom i nakon utakmice HNS je organizirao fan zonu koja će biti smještena ispod zapadne tribine maksimirskog stadiona, a za posjetitelje će biti otvorena od 17 sati.

Uoči utakmice, sve prisutne zabavljat će popularni glazbenici Mate Bulić i Tiho Orlić, a na velikom ekranu navijači će moći uživo pratiti utakmicu protiv Armenije, u kojoj Vatreni pobjedom mogu osigurati plasman na EURO 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Podrška hrvatskoj reprezentaciji i sportsko navijanje

Pozivamo navijače da se pridržavaju odredbi Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, posebice vezano uz neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i zabranu uporabe pirotehnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez i Policijska uprava zagrebačka pozivaju na podršku hrvatskoj reprezentaciji i stvaranje ozračja vrhunskog sportskog događaja bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice.

Foto i videosnimanje na stadionu i prilaznim pravcima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija će u utorak, 21. studenoga, prije, za vrijeme i nakon završetka nogometne utakmice Uefine Lige nacija, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.

Policija će dosljedno primjenjivati odredbe iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, obavljati policijske poslove te druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem osiguranja športskog javnog okupljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo