ODLIČAN DEBI / Hajduk s novim trenerom lagano i uvjerljivo uzeo bodove protiv Dragovoljca na Poljudu

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Pogotke su za domaću momčad zabili Marin Ljubičić i Emir Sahiti

6.11.2021.
19:02
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Splitski Hajduk vratio se na pobjedničke staze, i to protiv jedne od najlošijih momčadi u Prvoj HNL. Dragovoljac je na Poljudu izgubio 2:0. Pogotke su za domaću momčad zabili Marin Ljubičić i Emir Sahiti.

Bila je ovo prva utakmica novog trenera Hajduka Valdasa Dambrauskasa na klupi splitskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLAVLJE U GRADSKOM VRTU /

Osijek uvjerljivo svladao Istru i popeo se na vrh ljestvice Prve HNL

Image
SLAVLJE U GRADSKOM VRTU /

Osijek uvjerljivo svladao Istru i popeo se na vrh ljestvice Prve HNL

Dominacija Bilih

Tijekom čitavog susreta igralo se praktički samo na polovici terena koja je propadala gostima, a Hajduk je terensku nadmoć materijalizirao u 29. minuti kada se Biuk izborio za prostor za ubačaj s lijeve strane kojega je Ljubičić glavom u padu s četiri metra sproveo u mrežu.

Susret je rezultatski riješen u 67. minuti kada su Sahiti i Livaja odigrali dvostruko proigravanje nakon kojega je Sahiti dobio loptu u kaznenom prostoru, njegov udarac pogodio je blok Vulikića i prevario Šubarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti Hajduk sada ima 24 boda, tri manje od Dinama i Rijeke, a tri više od Lokomotive, dok je Hrvatski dragovoljc na dnu sa sedam bodova, tri manje od devetog Slavena Belupa.

Hajduk - Hrvatski dragovoljac 2:0

Hajduk: Kalinić; Katić, Elez, Ćalušić, Lovrencsics, Melnjak, Fossati, Livaja, Ljubičić, Sahiti, Biuk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski dragovoljac: Šubarić; Lukić, Vulikić, Majstorović, Perić, Viduka, Franić, Roca, P. Mamić, Ćosić, Mioč

Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Čolina i Brkljača idu u igru kod Hajduka, izlaze Melnjak i Biuk.

83' Prije nego Hajduk izvede korner, Mamić izlazi, a ulazi Vego. Inače, nema nekih značajnijih događaja na terenu u ovom periodu. Čini se da će to biti tri boda za Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' Uf, kakva bomba Roce s 30-ak metara, malo pored vrata je to prošlo. U međuvremenu, Majstorović ide iz igre, a Petar Majstorović ulazi. Izašao je i Roca, a ušao Vilibald Vuco.

70' Tri zamjene napravio je trener Hajduka. Ljubičić, Sahiti i Ćalušić izašli su iz igre, a ušli su Diamantakos, Atanasov i Kačaniklić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' Vodi Hajduk 2:0, zabio je Emir Sahiti! Dobio je odličnu loptu na desno krilo, utrčao je s njom u kazneni prostor. Nije jasno je li htio ubaciti ili pucati, no odbila se ta lopta u gol za slavlje na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Lukić je bio u dobroj šansi, našao se sam, nečuvan na 20-ak metara od gola, imao je vremena ciljati, ali nije naciljao. Bio je ovo dosta ozbljan pokušaj Dragovoljca.

53' Velika prilika za Hajduk! Ćalušić se našao u odličnoj poziciji nakon kornera, pucao je dobro, ali je na gol-crti izbio loptu Petar Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' Livaja je ostao sam na 16 metara, gađao je suprotni kut Šubarićevog gola, ali prohujalo je to pored stative.

38' Oslobodio se Hajduk, otvorila se utakmica. Kao da je teret od tone pao s njihovih leđa kad je Ljubičić zabio ovaj gol. Ne bi nikog začudilo kad bi Splićani zabili još koji pogodak do kraja prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Vodi Hajduk 1:0, Stipe Biuk je imao prostora na lijevoj strani, ubacio je oštru loptu na glavu Marina Ljubičića koji se bacio i loptu poslao u mrežu Šubarića. Zasluženo vodstvo Bilih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' Odlična kombinacija Biuka i Livaje, mladi krilni napadač Hajduka tražio je nekoga u sredini nakon dobrog proigravanja Livaje, no nije to ipak prošlo.

21' Ima Hajduk poteškoća kod iznošenja lopte, Dragovoljac je sad pritiskom prisilio Katić da izbije loptu u aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' Opasna situacija na drugoj strani. Kalinić je morao u korner izbiti jednu loptu koja je neugodno padala pod gredu. Nije bilo opasnosti nakon tog kornera. Inače, valja spomenuti da je travnjak mokar zbog jake kiše.

13' Nesvakidašnja scena na utakmici. Trener Hajduka Valdas Dambrauskas ušao je u teren te igrao loptom koja bi završila u autu. Sutkinja Ivana Martinčić ga je upozorila da se to ne smije, a novi trener Hajduka se ispričao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' Hajduk igra dobro, očekivano je da domaćin dominiraju posjedom protiv jedne od najlošijih momčadi u prvoj ligi.

8' Livaja je zabio gol, ali poništen mu je opravdano zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počela je utakmica.

15:30 - Stigao je i prvi sastav Hajduka. Evo kako je novi trener Valdas Dambrauskas posložio momčad:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15:00 - Iako je prošlo gotovo pola sezone, Hajduk kao da je na početku. Jens Gustafsson je bivši, a na njegovo je mjesto stigao novi trener, dobro poznato lice, nekadašnji strateg Gorice Valdas Dambrauskas.

Dambrauskas ima težak zadatak pokrenuti momčad kojoj u posljednje vrijeme baš i ne ide. Hajduk je prosipao bodove na sve strane, i to protiv momčadi protiv kojih je morao pobjeđivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dambrauskasa u subotu čeka ogled s Hrvatskim dragovoljcem, jednom od najlošijih momčadi u našoj ligi, a uči tog je susreta stao pred medije.

"Analizirao sam sa svojim stožerom, svi su mi rekli puno o Dragovoljcu. Na početku su izgledali malo izgubljeni u ligi, ali kasnije je momčad rasla. Dragovoljac je protivnik kojeg treba respektirati. Možda nisu napadački uzbudljiva momčad, ali napreduju. Nitko to ne može osporiti. Od Dinama su izgubili s velikom razlikom, međutim to nas neće zavarati. Moramo biti pažljivi, koncentrirani, jer najvažnija je razina energije, bez rizika, jer Dragovoljac se sigurno brani sa više igrača i čeka kontranapad“, rekao jer Litavski trener o svojim protivnicima“, rekao je Dambrauskas.

O Livaji i navijačima

Osvrnuo se i na najboljeg igrača Hajduka Marka Livaju, kojeg nekako prati glas da se na njega previše oslanja igra Splićana.

"Svaka momčad ima svog lidera, znam što Marko radi za Hajduk. On je poseban igrač, ali mi trebamo ne samo specijalnog igrača, nego specijalnu momčad. Jedan specijalni igrač pomaže da momčad bude prava. Talenti? Gledao sam mladu momčad protiv Minska, vjerujem da ćemo napraviti most između Akademije i prve momčadi. Stipe i Marin? Oni su mladi igrači, trebaju podršku. Mogu reći, dat ćemo im posebnu pozornost, ali od mladića trebaju postati ljudi, muškarci. Moraju postati posebni ljudi“, objasnio je Dambrauskas.

Neizbježno je bilo i pitanje o navijačima. Poznato je da se s tribina može stvoriti velik pritisak na trenere, koji su rijetki mogli izdržati.

"Navijači su navijači, imaju svoja prava. Poznati su po strasti, moramo i mi pokazati tu strast na travnjaku.. Kada izgubiš od jake momčadi, može proći, ali ako ne igraš sa strašću i energijom, to ti navijači ne oproste. Znam da nije lako vratiti energiju i strast kada izgubiš tri-četiri utakmice, ali vjerujem da ću uspjeti u tome“, rekao je Dambrauskas.

Utakmica Hajduka i Hrvatskog dragovoljca na rasporedu je u subotu u 17:05.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo