LUKA VUŠKOVIĆ / Hajdukovog 15-godišnjeg dragulja skauti drže na oku: 'Predodređen je da krene Gvardiolovim stopama'

Image

Ovom 193 centimetra visokom stoperu se predviđa još svjetlija budućnost nego bratu Mariju koji je standardan i u U-21 reprezentaciji i u HSV-u

30.9.2022.
16:12
VOYO logo

Luka Vušković, najnoviji produkt Hajdukove akademije, je upisao minute za prvu momčad debitiravši u Baškoj Vodi u prijateljskoj utakmici protiv Uranije. Time je postao najmlađi Hajdukov debitant što se tiče neslužbenih utakmica, jer je za seniorsku ekipu nastupio sa samo 15 godina, sedam mjeseci i jednim danom.

Izdanak je poznate Hajdukove dinastije Vušković. Njegov brat Mario je prije dvije sezone iz Splita prešao u HSV čime je klubu s Poljuda donio višemilijunsku odštetu, a ranije su u Hajduku igrali i Lukin otac Danijel te djed Mario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jedan od najboljih igrača svoje generacije'

Mladić, koji zasigurno ima duboko usađen nogometni gen, posljednje dvije godine je velikim koracima počeo napredovati kroz sustav Hajdukove škole nogometa.

Od ove sezone nastupa za juniore, a za kadete je igrao dok je još generacijski bio pionir te se kvalitetom i učinkom isticao i među starijim suigračima. Njegovo preskakanje uzrasnih kategorija privuklo je pozornost i skauta, a ne tako davno je specijalizirani portal za praćenje mladih talenata iz cijelog svijeta Football Talent Scout o Vuškoviću pisao biranim riječima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luka se smatra jednim od najboljih obrambenih igrača te generacije u Europi. Predodređen je da krene stopama talentiranih i već renomiranih centralnih braniča iz Hrvatske poput Joška GvardiolaJosipa Šutala i Josipa Stanišića. Talent svjetske klase", piše u konačnoj ocjeni uz koju je dodana i brojčana ocjena 10/10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal iza kojeg stoji poljsko – belgijski fanatik Jacek Kulig istaknuo je kako Vušković pokazuje iznimnu svestranost, dodavačke sposobnosti te atleticizam neuobičajan za igrače njegove visine.

'Vrlo je opasan pred protivničkim vratima'

"Poznat je po svom osjećaju za prostor i razumijevanje igre, vrlo sabrano djeluje u situacijama pod pritiskom i voli širiti igru preciznim dijagonalama. Iznimno je dominantan u zraku, a dodatna mu je vrijednost to što je vrlo opasan pred protivničkim vratima", piše FTS dodavši kako je Vušković vrlo zreo za svoju dob te posjeduje karizmu karakterističnu za one najbolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom 193 centimetra visokom stoperu se predviđa još svjetlija budućnost nego bratu Mariju koji je standardan i u U-21 reprezentaciji i u HSV-u. Nedavno ga je struka splitskog kluba istaknula kao glavnog igrača kojeg u narednom periodu treba afirmirati što znači da bi Vuškovića mogli uskoro vidjeti i na pripremama s prvom momčadi.

Naravno, s prognozama treba biti oprezan, jer ovog 15-godišnjaka tek čeka afirmacija u seniorskoj konkurenciji, odnosno čeka ga najteži filter u nogometnom svijetu no zasigurno je riječ o mladiću kojeg treba držati na oku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo