HAJDUKOVAC NAJBOLJI IGRAČ HNL-A ZA OVU SEZONU: / Tino Sven Sušić biti će legitimni 'špijun' Hrvatske uoči Eura

Image

Tino Sven Sušić, bosanskohercegovački nogometni reprezentativac i igrač Hajduka, proglašen je za najboljeg igrača HNL-a za sezonu 2015./2016.

21.5.2016.
12:20
VOYO logo

Tino Sven Sušić je bio prvi strijelac splitskog Hajduka sa 15 pogodaka u svim natjecanjima ove sezone (12 golova u prvenstvu, tri u Kupu). Iako je Hajduk završio kao treća momčad HNL-a, iza prvaka Dinama i Rijeke, Sušić je svojim učinkom i formom nadmašio igrače Modrih i Bijelih s Kantride.

Prvenstveno tu mislimo na Juniora Fernandesa koji je u HNL-u zabio 12 golova. Sven Sušić je ponio nagradu i prije sjajnog napadača Intera iz Zaprešića Ilije Nestorovskog koji je ove sezone u prvenstvu zabio čak 25 golova. Hajdukov prvotimac osigurao je "Žutu majicu" kolo prije kraja prvenstva jer je u ukupnom poretku skupio 146 bodova. Svojim dobrim igrama Sušić je pridonio i da Hajduk izbori nastup u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo mi puno znači'

"Nagrada za najboljeg igrača mi puno znači, naročito što dolazi iz ruku novinara koji su ocjenjivali igre tijekom cijele sezone. Očito je da sam u dosta utakmica bio dobar čim sam osvojio ovu nagradu. Ovo priznanje mi je poticaj da budem što bolji u narednom periodu", kazao je Sušić za službene klupske stranice i istaknuo kako je zadovoljan svojim igrama, ali ne i ovosezonskim rezultatima Hajduka.

Image

Drugi dio sezone Hajduk je odigrao loše

"Dogodilo se previše okolnosti koje su utjecale na to. Za prvi dio sezone nemam prevelikih zamjerki. Bili smo vodeći neko vrijeme, da je bilo više sreće mogli smo i zadržati tu poziciju. U Europi smo došli do četvrtog pretkola gdje nas je izbacio Slovan iz Libereca. U prvenstvu smo jako dobro stajali, u nekim utakmicama protiv Dinama smo mogli osvojiti koji bod više. Drugi dio sezone smo odigrali dosta lošije što je i očekivano s obzirom na to da smo u zimskom prijelaznom roku ostali bez Caktaša koji je bio naš najbolji igrač, Milovića koji je bio stup obrane, Balića i Maglice. Praktički smo ostali bez standardnih prvotimaca, a pokosile su nas ozljede Vlašića, Ohandze kasnije i Bencuna", objašnjava Sušić i izdvaja svoju najdražu pobjedu ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nismo imali sreće protiv Dinama'

"'Pobjeda nad Dinamom je uvijek lijepi trenutak, kad smo ih pobijedili u momčadi je vladalo dobro raspoloženje. Puno nam je to značilo jer ove sezone nismo imali sreće protiv njih, u svakoj prvenstvenoj utakmici smo ih nadigrali. Najteži trenutak mi je kad smo izgubili protiv Dinama u posljednjoj sekundi u Maksimiru mada smo cijelu utakmicu bili bolji od njih. Isto tako su i ova dva ogleda u Kupu dosta teško pala cijeloj momčadi.''

Image

Upravo će njegova Bosna i Hercegovina testirati protivnika Hrvatske na Euru u skupini D Španjolsku 29. svibnja, a potom Sušića čeka i nastup na Kirin kupu u Japanu. Ne sumnjamo da će Sušić dati koji savjet našim reprezentativcima o kvaliteti i igri Španjolaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu i nadam se da ću dobiti koju minutu i odigrati protiv njih. Poslije toga idemo u Japan igrati Kirin kup nakon čega bi se trebao priključiti pripremama Hajduka koje počinju 8. lipnja", daje do znanja Sušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo