BIJELI SLAVE / Hajduk prekinuo crni niz u Varaždinu: Bijeli s igračem više slomili domaćine i stigli do uvjerljive pobjede

Image
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Nogometaši Hajduka svladali su u gostima Varaždin 4-1 (0-0) u susretu 21. kola HNL, a Splićani su u završnici dvoboja naplatili igrača više.

11.2.2023.
11:04
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
VOYO logo

Hajduk je bio nešto aktivniji u prvom poluvremenu te se dogodilo više opasnijih situacija u domaćem nego li u gostujućem šesnaestercu. Filip Krovinović se dva puta u uvodnih trideset minuta našao u šansama dovesti Hajduk u vodstvo. No, u 12. minuti je njegov udarac s deset metara odlično zaustavio vratar Varaždina Zelenika, dok je u 28. sporo i loše reagirao nakon lijepe asistencije Livaje.

Image
ČISTKA NA MAKSIMIRU /

Iz Dinama odlazi još jedan igrač: Doveden je kao veliki potencijal, ali ga je Čačić odlučio poslati na posudbu

Image
ČISTKA NA MAKSIMIRU /

Iz Dinama odlazi još jedan igrač: Doveden je kao veliki potencijal, ali ga je Čačić odlučio poslati na posudbu

Kako je utakmica prolazila tako je i Varaždin bio sve okrenutiji napadačkim akcijama. Domaći su igrači najčešće pokušavali dalekometnim udarcima, no prvih 45 minuta ipak je završilo bez da su se tresle mreže. U prvom poluvremenu su obje momčadi tražile jedanaesterac zbog igranja rukom, no sudac i VAR su u oba slučaja ostali mirni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, mreža se zatresla odmah na početku drugog dijela. Nakon kornera na prvu vratnicu loptu je glavom zahvatio Dario Melnjak, a lopta se od grede odbila točno koliko treba da punim obujmom pređe vratarsku liniju.

Međutim, Hajduk je vodio tek nekoliko minuta. Opet je Awaziem pogriješio u opasnoj zoni, pri dodavanju, a cijela domaća akcija završila je gromovitim udarcem Frana Brodića i pogotkom za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija se vrlo brzo nakon toga opet promijenila, u 55. minuti je Elezi žestoko startao na Lovrencsicsu te je zbog toga dobio crveni karton.

Sve do kraja Hajduk je bio bolji na terenu i vrlo brzo nakon isključenja Splićani su imali dvije odlične šanse. Prvo je u 61. minuti Livaja pucao preko vrata, dok je u 63. gađao Pukštas, ali su Zelenika i greda zaustavili novo vodstvo gostiju. Unatoč desetorici na terenu domaćin je igrao hrabro te je bilo dužih perioda u kojima su Varaždinci držali loptu pa čak i pritiskali suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je odlučena u posljednjih petnaest minuta. Prvo je Fossati u 77. minuti poslao lijepu loptu, a Livaja je još bolje primirio prsima i pospremio u mrežu za 2-1. Još je ljepši pogodak Hajduk dao u 79. minuti kada je, nakon asistencije Melnjaka, volej udarcem, u padu, za 3-1 zabio mladi Pukštas. Sve je zaključeno golom u 91. minuti. Livaja je asistirao, a Pukštas postavio konačnih 4-1.

Uz utakmicu više Hajduk ima osam bodova manje od vodećeg Dinama, s tim da su Splićani ovom pobjedom prekinuli negativan mini niz od dva poraza. Varaždin je ostao šesti na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku subote još će se u 21. kolu sastati Osijek - Slaven Belupo. Dvoboj počinje u 17.10 sati.

U nedjelju su na rasporedu posljednje dvije utakmice ovog kola. Od 15 sati igraju Šibenik - Lokomotiva, a potom na Rujevici, od 17.10 sati Rijeka - Gorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Supersport HNL, 21. kolo

VARAŽDIN - HAJDUK 1-4

Sastavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin: Zelenika - J. Stanić, Jelenić, Pellumbi, Kolarić - Puclin, Banovec, Elezi - Brodić, Teklić, Šego

Hajduk: Sentić - Awaziem, Simić, Prpić - Lovrencsics, Capan, Fossati, Melnjak - Pukštas, Krovinović - Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+5 -Hajduk je s uvjerljivih 4-1 slavio u Varaždinu i tako prekinuo niz od dva uzastopna poraza.

90'+4 - U posljednjim trenucima Nikola Kalinić je bio blizu gola, ali njegov pokušaj s crte čisti igrač Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' +1 - Hajduk zabio i četvrti gol. Livaja je ubacio s lijeve strane na drugu vratnicu gdje glavom loptu u mrežu posprema Pukštas.

90' Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' Varaždin u završnici pokušava smanjiti rezultat, ali njihove pokušaja otklanja obrana Hajduka.

82' Vuk je samo minutu nakon što je zamijenio Jelenića opalio s ruba šesnaesterca, ali spreman je Sentić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' Novi gol Hajduka. Bijeli su u samo dvije minute slomili Varaždince. Nakon ubačaja s lijeve strane škaricama je zabio Pukštas.

77' Hajduk do novog vodstva. Fossati je dao sjajnu dugu loptu koju još bolje prima Livaja i sjajno pogađa pokraj Zelenike za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/a158c58a-aa21-11ed-af0b-32e04c3867ce/original

71' Zaprijetili su Varaždinci. Nakon udarca iz kuta lopta je došla do Puclina, koji puca s ruba šesnaesterca, a Sentić uz male poteškoće ipak to zaustavlja.

68' Dvostruka zamjena kod domaćina - ušli su Stolnik i Herrera, izašli Banovec i Šego.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Kalinić je u igri kod Hajduka umjesto Capana.

64' Awaziem je sada ružno startao na Šegu i zasluženo dobio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' Nova velika prilika za Hajduk. Pukštaš se ovog puta našao nečuvan u šesnaestercu, pucao iz blizine, no Zelenika njegov udarac odbija u gredu, nakon čega obrana Varaždina otklanja opasnost.

61' Livaja se našao u sjajnoj prilici u šesnaestercu, ali njegov udarac s pet metara odlazi preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' Varaždinci ostali s igračem manje. Elezi je žestoko startao na Lovrencsicsa. Sudac Bel prvo mu je pokazao žuti karton, no uslijedila je VAR provjera nakon čega je promijenio mišljenje i pokazao igraču Varaždinu crveni karton.

52' Varaždin izjednačio. Nije trebalo dugo čekali na odgovor Varaždinaca. Brodić je natrčao na jednu loptu na desetak metara, snažno opalio i neobranjivo zabio za 1-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' Hajduk vodi 1-0. Dario Melnjak dočekao je udarac iz kuta i glavom pucao s nekih pet metara iskosa slijeva. Lopta se od grede odbila ipak iza crte za slavlje Splićana.

46' Počeo je nastavak, treneri nisu odlučili ništa mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Kraj prvog poluvremena

41' Sada Varaždinci traže penal! Puclin je pogodio Simića u lakat, ali je imao ruku uz tijelo pa je sudac odlučio da ništa od penala.

35' Hajduk je tražio kazneni udarac zbog navodnog igranja rukom igrača Varaždina, ali je ranije označeno zaleđe Livaje.

33' Uf, uf, velika prilika sada za Varaždin! Elezi je pogodio prečku, ali je označeno zaleđe.

28' Još jedna velika prilika za Hajduk! Livaja je sjajno prsima primio loptu i ušao duboko u šesnaesterac. Poslužio je Krovinovića, ali on nije dobro zahvatio loptu i Pellumbi ga je blokirao.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/95e47112-aa1d-11ed-b2a6-2e435211e07d/original

23' Evo prilike sada i za Varaždin. Pellumbi je pucao s 18 metara. Dobar udarac je bio to, ali je prošao malo iznad gola.

20' Liječnička služba je ušla na teren i pomaže Tekliću. Pao je nakon duela i šepajući napustio teren. Nakon pet minuta se vratio na teren.

12' Velika prilika sada za Hajduk. Livaja je primio loptu na sredini, dao na stranu za Melnjaka koji je vratio u šesnaesterac opet do Livaje, a on se sjajno ogradio i dao Krovinoviću. Pucao je s desetak metara, a njegov je udarac odlično obranio Zelenika.

8' Nema velikih šansi na početku utakmice. Hajduk igra visoko, ali nije stvorio nikakvu šansu.

3' Došli su igrači Hajduka ispred gola Varaždina. Pukštas se ubacio u kazneni prostor pa pokušao ubaciti, ali je lopta izbijena u korner za Bijele.

1' Počela je utakmica. Grgić se ozlijedio na zagrijavanju pa ga u početnoj postavi mijenja Capan.

Nakon jučeršnje pobjede Dinama nad Istrom, Hajduk bi novim kiksom danas u Varaždinu od 15 sati gotovo pa predao titulu aktualnom prvaku.

Bijeli su bili poraženi u prošlom kolu protiv Rijeke na domaćem terenu (2:1), a na posljednjem gostovanju, Istra je bila bolja sa 3:0.

Varaždin nije protivnik na kojem bi se Splićani željeli "vaditi", jer se radi o hitu ovogodišnjeg prvenstva. Marko Livaja je bio pod znakom upitnika za ovaj susret jer nije trenirao početkom tjedna zbog povišene temperature, ali trebao bi se naći u sastavu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo