Poljud u šoku! Pokvarena veličanstvena fešta!

U posljednjoj utakmici 12. kola hrvatskog prvenstva Hajduk je pred 20 tisuća navijača na Poljudu izgubio od Istre. Jedini pogodak na utakmici zabio je Roce u 80. minuti.

21.10.2012.
14:46
VOYO logo

Split. Poljud. Gledatelja: 20.000. Sudac: Tihomir Pejin (D. Miholjac).

HAJDUK: Blažević - Vršajević, Milović, Maloča, Stojanović (od 61. Lima) - Radošević, Milić - Oremuš (od 54. Maglica), Andrijašević, Caktaš - Vuković;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISTRA 1961: Prskalo - Sušić, Čagalj, Budicin, H. Milić - Anđelković (od 89. Zgrablić), Blagojević - Ottochian, Bačelić-Grgić (od 60. Pamić), Križman - Roce (od 94. Prgomet).

Strijelac: 0:1 - Roce (80) Torcida je uoči utakmice 'mobilizirala' grad kako bi navijači što punijim Poljudom pomogli Hajduku, kojem je Split prije koji dan pristao biti jamac za kredit, pa se na tribinama splitskog stadiona skupilo dvadesetak tisuća gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je na početku utakmice zahvalio navijačima porukom 'Vi ste Hajduk', a Torcida napravila sjajnu koreografiju s porukom 'Hajduk je besmrtan'.

Utakmica je bila borbena s dosta prilika na obje strane, a gosti su pobijedili golom Roce iz 80. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško mi je pao poraz, vrlo teško. Imali smo dosta šansi, a na kraju smo primili gol iz slobodnog udarca i odbijanca. Silno smo željeli nastaviti niz pobjeda u Poljudu. Žao mi je zbog publike, došli su u tolikom broju, zahvaljujem im na podršci koju nam stalno pružaju. Trebalo je biti 1:0 za nas, a na kraju 1:0 za njih, nogomet ti vrati na ružan način. Imali smo barem tri čiste situacije da povedemo, postignemo gol", izjavio je nakon utakmice Sportskim novostima trener Hajduka Mišo Krstičević, dok se Igor Pamić veselio:

"Prvo poluvrijeme je jedno od naših najslabijih ove sezone, Bog nas je spasio. Kasnije smo se ipak pribrali, konsolidirali, došli do pobjede, izdržali nalete domaćina. Svaku utakmicu dosad u Poljudu Hajduk je vodio i Bog nam je dao tu šansu da nam Hajduk ne da gol. Splitska publika je fantastična, htio bih svugdje igrati pred takvom publikom kao što je Torcida, bio bih budalast da to ne istaknem", poručio je Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Milović je kratko izjavio:

"Ovo nam je jako bolan poraz. Nažalost, nismo uspjeli uzvratiti navijačima nakon svega onoga što se događalo oko kluba posljednjih dana. Nažalost, kao da nas je stanka zbog dima zaustavila, kao da je stao čip u našim glavama, stali smo", kazao je Milović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva - Zagreb 1:1 Inter - Dinamo 0:2 Osijek - Zadar 2:0 Slaven Belupo - Cibalia 2:1 Rijeka - Split 2:3 Hajduk - Istra 0:1

KRAJ UTAKMICE! Hajduk nije uspio izjednačiti, pa navijači imaju pravo biti razočarani. Gosti su im pokvarili sjajnu feštu i slave minimalnu pobjedu nad Bilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+4 - Izašao strijelac Roce, a ušao Prgomet.

90'+1 - Isključenje je zaradio trener gostiju Igor Pamić. Njegovi igrači su počeli padati po travnjaku, a domaćini nisu željeli izbaciti loptu. Zaiskrilo je između njega i Krstičevića, a sudac je Pamića potjerao s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se sedam minuta sudačke nadoknade!

89' - Anđelković je ušao umjesto Zgrablića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Radošević je pucao iz daljine, ali Prskalo je i dalje na nivou.

80' - Šok na Poljudu. Istra je povela, zabio je Roce. Križman je pucao iz slobodnog udarca s 20-ak metara, a Blažević odbio loptu do Rocea koji iz blizine pogađa mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Maglica je ukrao loptu i krenuo prema Prskalu, ali vratar Istre spašava svoj gol.

77' - Andrijašević je ubacio za Maglicu, ali Budicin blokira njegov pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Blagojević je isprobao udarac s 20-ak metara, ali Blažević to s lakoćom hvala.

65' - Utakmica je prekinuta na nekoliko minuta jer je Torcida napravila bakljadu pa je vidljivost slaba na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Druga izmjena kod Hajduka. Izašao je Stojanović, a ušao Lima.

60' - Prva izmjena kod gostiju. Travnjak je napustio Bačelić-Grgić, a zamijenio ga je Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Vuković je pucao s ruba kaznenog prostora, ali to je izveo loše.

54' - Izašao je Oremuš, ušao Maglica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Čagalj je prekinuo kontranapad Hajduka.

48' - U nastavku je prvi zaprijetio Caktaš, koji je prošao svog čuvara i pucao, ali Prskalo i dalje briljira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Na poljudskom travnjaku su isti igrači koji su i završili prvih 45 minuta.

POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

40' - Sada je Istra imala sreće. Radošević je pucao, a Prskalo jedva odbio loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Bačelić-Grgić je dobio vrlo upotrebljivu loptu, ali Blažević još jednom spašava svoj gol.

35' - Vuković je sjajno pronašao Milića koji s pet metara glavom puca pokraj gola.

34' - Najbolja šansa Istre. Roce je dobio loptu na lijevoj strani i krenuo sam na Blaževića, a vratar Hajduka je iz ovog dvoboja izašao kao pobjednik.

28' - Istra je došla 'do zraka'. Caktaš je pogriješio pa je krenula kontra gostiju i udarac Ottochiana s desne strane. Blažević brani.

21' - Sada je Radošević ispalio 'projektil', ali gostujući vratar je, zasad, nesavladiv.

19' - Andrijašević se našao u trećoj prilici u samo tri minute. Proigrao ga je Vršajević, Andrijašević pokušao prebaciti loptu preko vratara Prskala koji sjajno brani.

18' - Još bolja prilika domaćina. Nakon kornera je Milić na prvoj stativi prebacio loptu, a Andrijašević zakasnio ubaciti loptu u mrežu.

17' - Hajduk je imao sjajnu priliku. Caktaš je proigrao Andrijaševića koji je sam krenuo prema golu, ali gosti se spašavaju u posljednji tren.

13' - Caktaš je isprobao udarac iz velike daljine, bez opasnosti za gostujućeg vratara.

7' - Obrana gostiju je napravila grešku pa je lopta došla do Andrijaševića, ali njegov snažan udarac je završio u golmanu Prskalu.

5' - Križman je pokušao pucati s nekih 15 metara, ali njegov pokušaj je blokiran u posljednji tren.

1' - Počela je utakmica. Igrači Hajduka su navijačima zahvalili transparentom na kojem je pisalo 'Vi ste Hajduk'. Torcida je 'odgovorila' transparentom 'Hajduk je besmrtan' i prekrasnom koreografijom.

Dinamo nema problema s financijama, ali zato ima s nedostatkom navijača na tribinama. U Splitu je, pak, potpuno drukčija situacija, a Torcida je uoči susreta s Istrom napravila karusel u gradu.

Nakon što je Torcida prosvjedom ispred Banovine 'natjerala' grad Split da bude jamac Hajduku za kredit, najvjerniji navijači Bilih su organizirali 'opću mobilizaciju' kako bi Poljud na utakmici hrvatskog prvenstva protiv Istre bio krcat.

"Hajduk se nalazi u jednom od najtežih razdoblja u stogodišnjoj povijesti i zato je dužnost svakog navijača doći u nedjelju na utakmicu. Pozivamo sve navijače Hajduka da u što većem broju dođu na stadion i tako pomognu klubu. Podržimo pozitivne promjene u našem klubu, podržimo našu mladost i budimo vjetar u leđa Velikom Hajduku", napisala je Torcida u proglasu, a u noći sa subote na nedjelju u Splitu je bilo jako veselo.

Torcida je napravila karusel i tako dodatno 'nabrijala' atmosferu uoči utakmice.

Više o temi: specijal-201102150360004-Hajduk

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo