HAJDUK ĆE NA POLJUD DOVESTI ALENA HALILOVIĆA? / Nekadašnji Dinamov megatalent navodno zainteresiran za ponudu Splićana

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Halilović je prije šest godina u bombastičnom transferu nakon samo nekoliko utakmica za prvu momčad Dinama prešao u Barcelonu.

28.10.2020.
21:25
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Alen Halilović mogao bi završiti u Hajduku. Ovu senzacionalnu vijest objavile su Sportske novosti, a nekadašnji megatalent Dinama kao slobodan igrač navodno bi bio zainteresiran za dolazak na Poljud.

"Razvidno je da postoji interes za razgovorom s obje strane, igračeve i Hajdukove. Kakav će biti finale intrigantne priče, trebali bismo saznati već sljedećeg tjedna", stoji u tekstu Sportskih novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halilovićev zadnji klub bio je Milan u koji je stigao 2018. iz HSV-a, međutim nije se uspio dokazati na San Siru pa je veći dio vremena proveo na posudbama u Standardu i Heereneveenu. Za “Rossonere” je upisao samo tri službena nastupa. Do sada je promijenio već osam klubova, a igrao je i za Dinamo, Barcelonu, Sporting Gijon i Las Palmas.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

ESCLUSIVA MILAN - 07 Luglio 2018 - Centro Sportivo Milanello , Varese (Italia) - A.C. Milan - Stagione 2018-2019 Test fisici Nella foto: Alen Halilovic

EXCLUSIVE MILAN - July 07 , 2018 Varese (Italy) Sport Soccer A.C. Milan - Season 2018-2019 Physical tests In the pic: Alen Halilovic,Image: 377182649, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Prošao sito i rešeto

Halilović je prije šest godina u bombastičnom transferu nakon samo nekoliko utakmica za prvu momčad Dinama prešao u Barcelonu. Tadašnja cijena bila mu je pet milijuna eura koje su Katalonci uplatili na račun hrvatskih prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika očekivanja pratila su ga kroz ranu karijeru, a prelaskom u Barcelonu s 18 godina ta su se očekivanja još i povećala, a krenule su i usporedbe s Lionelom Messijem. Alen je dobio šansu nastupiti i za prvu momčad Barcelone, upisao je 28 minuta u jednoj kup-utakmici, ali to je bilo to. Ostatak svog staža u prijestolnici Katalonije odradio je s drugom momčadi.

Svoju statistički najbolju sezonu izvan Dinama odradio je u Sporting Gijonu (sezona 2015/2016). Tamo je dobivao puno prilika da se dokaže, a tu je sezonu završio sa pet zabijenih pogodaka i jednako toliko asistencija u 37 odigranih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IGOR ŠTIMAC NA ROĐENDAN TORCIDE ŽESTOKO UDARIO PO HAJDUKU: /

'Svi se posljednjih godina trebamo sramiti što smo hajdukovci'

Image
IGOR ŠTIMAC NA ROĐENDAN TORCIDE ŽESTOKO UDARIO PO HAJDUKU: /

'Svi se posljednjih godina trebamo sramiti što smo hajdukovci'

Rekorder

Halilović se upisao i u povijest hrvatske nogometne reprezentacije kao najmlađi debitant. Igor Štimac zvao ga je u reprezentaciju, a priliku mu je dao u prijateljskoj utakmici protiv Portugala koja je završila rezultatom 1:0 za Portugalce. Utakmica se igrala 10. lipnja 2013. godine, a Halilović je tada srušio rekord kao uvjerljivo najmlađi debitant u povijesti naše reprezentacije sa 16 godina, 11 mjeseci i 23 dana.

No ipak bi ga se moglo nazvati veteranom mlade reprezentacije. Ukupno je za mlađe selekcije Hrvatske upisao 42 nastupa, zabivši pritom 12 golova i uglavnom noseći kapetansku trakicu na ruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, u dresu Dinama postao je drugi najmlađi igrač koji je izašao na teren u Ligi prvaka. Halilović je za Dinamo protiv PSG-a zaigrao sa 16 godina, četiri mjeseca i 6 dana.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo