HAJDUČKE LEGENDE ODALE POČAST LEGENDARNOM ŠPACI: / 'Ivić je bio velik, ali Špaco...'

Image
Foto: Pixsell

Legende splitskog Hajduka poslale su dirljive poruke preminulom Stanku Poklepoviću

27.12.2018.
11:41
Pixsell
VOYO logo

Stanko Poklepović, jedan od najvećih trenera Hajduka svih vremena, preminuo je na Badnjak u 80. godini života. Ubrzo su sa svih strana počele stizati poruke ožalošćenih suigrača, kolega i prijatelja.

"Mogu reći da mi je bio čak draži od Ivića, imao je milijardu drugih ideja koje su mi se više sviđale. Ivić je bio veliki trener, ali Špaco je bio genij. Bio je prijatelj, imao je sve, a govorio je našim jezikom. Jako mi je žao što je otišao, posjećivao sam ga u bolnici", rekao je za SN bivši igrač Hajduka Džoni Vilson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaslužio je velike počasti, na komemoraciju će sigurno doći veliki ljudi, on je to zaslužio. Stvarno je znao nogomet, nama je igračima pristupao kao trener, ali kao i prijatelj. Znao mi je reći: “Džoni, ti možeš ovo, nemoj nikako lijevom nogom, nego desnom.” Ostaje velika praznina", zaključio je Vilson.

'Bio je veliki gospodin'

"Bio je veliki gospodin, ja sam ga uvijek iz poštovanja zvao šjor Stanko. Godinama mi je bio trener, što kroz juniore, što kroz seniore kasnije. Taj period nikako ne mogu zaboraviti. Kasnije sam otišao vani i nešto napravio i njemu uvelike pripadaju zasluge za to", odao je počast Špaci i Zlatko Vujović, napadač koji je pod njegovom palicom zabijao kao lud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je čovjek koji je davao cijeloga sebe za nogomet. Imao je veliku energiju, sjećam se kada bi u svlačionici udario šakom o stol, znali smo da možemo dobiti jer bi nam davao snagu koja nas je držala", dodao je Vujović.

'Pod njim smo igrali najljepši nogomet u Europi'

"Tužno je da nas je u ovom blagdanskom ozračju napustio jedan od najvećih hrvatskih i Hajdukovih trenera u povijesti. Bio je poseban i kao čovjek, a nogomet je živio 24 sata dnevno te je uvijek bio ispred vremena. On je nogometni romantik, fanatik, vizionar i intelektualac, jedan od rijetkih koji su imali sve te karakteristike", nastavio je s lovorikama Ivan Gudelj, dio generacije koja je u osamdesetima pod Špacom igrala sjajan nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila mi je čast što mi je bio trener, a u Europi smo 80-ih pod njim igrali najljepši nogomet, nismo izgubili utakmicu. Posebno smo vezani, a mogu reći da mi je on bio najdraži trener. Šteta, mogao je još puno toga dati hrvatskom nogometu i nogometu u Dalmaciji", zaključio je Gudelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo